Acırsanız acınacak hâle gelirsiniz

A -
A +
16 Nisan referandumunun yol taşlarını 367 kararını uyduranlar döşemişti. 2007 yılında 367 ucube kararı sonucunda sistem tıkandı, CHP vesayet odağı AYM’ye AK Parti de millete gitti. Biri AYM ve askerin hakemliğine diğeri milletin hakemliğine başvurdu. Nihayet millet Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istedi. O tarihte Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk adımı atılmış oldu. 2014 yılında Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi ile ‘Yarı Başkanlık’ sistemi fiilen devreye girdi. “Fiili durum ile yasal durumu uyumlu hâle getirme” önerisini ortaya atan MHP’nin de desteği ile 16 Nisan referandumuna gidildi. 15 Temmuz darbe girişimi; Türkiye’yi işgal teşebbüsü MHP’nin bu kararı almasında etkili oldu. Nihayet 16 Nisan’da millet; Cumhuriyet’in kuruluşu ve çok partili hayata geçiş kadar önemli olan bir reforma imza attı; Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini kabul etti. Milletin onayı ile başlayan yeni sistemin ilk adımının uygulamasına dün Ankara’da şahitlik ettik.
Cumhurbaşkanının partisi ile ilişkisini serbest bırakan yeni uygulama sayesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan kurucusu olduğu, “aşkım, yuvam, sevdam” dediği partisine geri döndü ve resmî olarak üye oldu. Bu maksatla AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen törene katıldık. Törene yoğun bir ilgi vardı. Sayın Cumhurbaşkanı 979 gün sonra tekrar üye olmak için kurucusu ve doğal lideri olduğu partiye hem gelişi-hem konuşması esnasında duygusal anlar yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın en yakın ve en uzun süreli yol arkadaşlarından biri olan Başbakan Binali Yıldırım; kürsüye gelirken gözyaşlarına engel olamadı. Sanırım önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hariç herkes oradaydı. AK Partililer bayram gelmiş gibi süslenmişler ve çok heyecanlıydılar. İlk konuşmayı Binali Bey yaptı. “Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir” sözleri ile başladı konuşmasına. “Yuvanıza, evinize hoş geldiniz.  Ev sahibine hoş geldin gerekmez ama” diyerek memnuniyetini dile getirdi. “Milletin adamı millete hizmetin merkezine döndü” dedi. 16 Nisan referandumu ile ortaya çıkan yeni sistem sayesinde siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanacağı, bu sistemle ortaya güçlü hükûmetler çıkacağını belirten Başbakan “Bu sistem uzlaşma getirecek” diye konuştu. 2019 yılına kadar bu sisteme geçiş ile ilgili tüm uyum ve hazırlık çalışmalarını bitireceklerini belirten Binali Yıldırım, 21 Mayıs’ta Olağanüstü Kongre’de Genel Başkanlık için Sayın Cumhurbaşkanı’nı tek aday olarak göstereceklerini de ilan etti. Binali Bey bu sisteme geçiş ile ilgili destek ve çabalarından dolayı MHP grubuna da teşekkür etti...
Üyelik belgesi takdim edilmek üzere Sayın Cumhurbaşkanı, Binali Bey tarafından sahneye davet edildi. Alkış tufanı koptu. Binali Bey üyelik belgesini taktim ederken duygusal anlar yaşadı. Sayın Cumhurbaşkanı dört başı mamur bir konuşma yaptı. Yol arkadaşlarına “Selamün aleyküm” diyerek işe başladığının işaretini verdi. Bugünlere milletin duası ve desteği ile geldiklerini, millet için gövdelerini ortaya koyduklarını, günü gelince de milletin kendileri için gövdesini siper ettiğini belirten Erdoğan; “Millet bunu 15 Temmuz’da bütün dünyaya gösterdi” dedi. AK Parti ve Erdoğan’ı hedef alan yerli ve yabancı çevrelerinin asıl hedefinin millet ve bağımsız devletimiz olduğunu işaret etti. Siyasete başladıkları günden bu yana amaçlarının; değerlerini koruyarak milletin hayat standardını yükseltmek olduğunu; hizmetlerde asla ayrımcılık yapmadıklarını ve bundan sonra da yapmayacaklarını söyledi. “Bu ülkede herkes bizim nazarımızda birinci sınıf vatandaştır” dedi. AK Parti’nin başarısının sırrının milletle kurduğu gönül bağı olduğunu belirtti. Suriye ve Irak sınırımızın terör örgütlerine karşı korunması için kapsamlı bir operasyonun son aşamasına gelindiğini söyledi. Münbiç ve Rakka operasyonlarını koalisyon güçleri ile birlikte yapmak istediklerini; Putin’le 3 Mayıs’ta ve Trump’la 16 Mayıs’ta yapacağı görüşmelerden sonra bu durumun netleşeceğini belirten Cumhurbaşkanı; “Suriye ve Irak’ta yeni bir süreç, yeni bir dönem başlatıp adımlarımızı atacağız. YPG ve PYD’nin Kuzey Suriye’deki heveslerini kursaklarında bırakacağız. Koalisyon ile olmazsa kendi göbeğimi kendimiz keseceğiz” dedi.
Tüm siyaset kurumuna ve devlete yeni bir hedef vererek, “Ne yapıp edip milletin birliğini sağlamamız lazım” diye konuştu.
AK Parti teşkilatına bütün enerjileri ile 2019 seçimlerine hazırlanmalarını; kadınlara ve gençlere mutlaka ulaşmaları gibi önemli görevler verdi.
Son günlerin tartışma konuları ile ilgili önemli mesajlar da vardı Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında.
“Bu davaya-bu partiye sırtını dönüp iflah olan görmedim” cümlesi ile parti içinde muhtemel gayrimemnunlara açık-net mesaj verdi. “Terör örgütlerine müsamaha göstermeyeceğiz, bu milletin bir kuruşunu bile çarçur etmeyeceğiz, yeterli hizmetle halkın gönlüne gireceğiz” sözleri ile yeni yol haritasındaki prensipleri sıraladı. 2019’a kadar daha çok çalışmalarını ve daha çok insana ulaşmalarını istedi arkadaşlarından.
Konuşmanın son bombası FETÖ ile mücadele konusunda oldu. Hiç lafı bükmeden “Bazı arkadaşlar FETÖ ile mücadelede haklı-haksız karıştığını söylüyorlar. Bilin ki yeryüzünde bu kadar iyi takiye yapan başka bir örgüt yoktur. Yargı çalışıyor, ne gerekiyorsa o yapılacak” dedi. Son anahtar cümle olarak, “Unutmayın acırsak acınacak hâle geliriz” diye konuştu. Bu cümlenin altına amasız-fakatsız imzamı atıyorum. AB konusunda ilginç çıkışlar yaptı Sayın Cumhurbaşkanı. Onlar başka bir yazı konusu...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.