Hamza Hamzaoğlu!..

A -
A +

Futbola teknik direktörlük kariyerleriyle de damga vuran birçok isim genç yaşta önemli görevler üstlendi. 'Acaba olur mu' diyenlere cevabım; "Neden olmasın?"

Diego Simeone (Arjantin); 44 yaşında, teknik direktörlüğe 36 yaşında Racing'de başladı, bir yıl sonra Arjantin'in en büyük kulüplerinden River Plate'in başına geçti, 41  yaşında da Atletico Madrid'in!.. 

Jose Mourinho (Portekiz) :30 yaşında Sporting Lisbon'da "yardımcı antrenörlük" ile teknik adamlığa başladı. 37 yaşında Benfica'nın, 39 yaşında Porto'nun, 41 yaşında Chelsea'nin, 45 yaşında İnter'in, 47 yaşında Real Madrid'in hocası oldu.

Jürgen Klopp (Almanya):34 yaşında Mainz 05'te teknik direktör oldu,41 yaşında da Borussia Dortmund.

Fatih Terim (Türkiye): Hocalık kariyeri, 34 yaşında Ankaragücü'nde başladı, 40 yaşında Türk Milli Takımı, 43 yaşında Galatasaray, 47 yaşında Fiorentina, 48 yaşında Milan'ın teknik direktörü oldu.

Mustafa Denizli (Türkiye): 34 yaşında Galatasaray'da Derwall'in yardımcısı, 38 yaşında Galatasaray Teknik Direktörü, 47 yaşında Türk Milli Takımı Teknik Direktörü oldu. 

Hayati Hamzaoğlu (Türkiye): 38 yaşında Malatyaspor'da teknik direktörlüğe başladı, 41-43 yaşında Akhisar Belediyespor'da parlak bir kariyer yaptı, 43 yaşında Türk Milli Takımı'nda Fatih Terim'in yardımcısı, 44 yaşında da Galatasaray Teknik Direktörü oldu.

Yukarıdaki hatırlatmaları, Galatasaray Yönetimi'nin "Hamza Hamzaoğlu seçiminden sonra", başlayan "Olur mu" tartışmaları sebebiyle yaptım; "neden" olmasın?..

En büyük dezavantajı, "kriz çözmek, kalıcı işler yapmak için değil, mayısa kadar idare etmek için geldiğini açıklayan emanetçi bir yönetim" döneminde iş başına getirilmesi ve "İki İtalyan'ın kişiliklerini kaybettirdiği futbolculardan kurulu bir takımı" teslim almasıdır!..

"Taraftar ve basın" asgarisinden, Mancini'lere, Prandelli'lere "gösterdiği" müsamahayı ve "verdiği" zamanı, Hamza Hamzaoğlu'na da tanıyabilirse, "başarılı" olacaktır!..

Hamzaoğlu, "kirlenmiş" sporumuzda, "kaosun içine yuvarlanmış" futbolumuzda "tertemiz kalmayı" başaran, "üzerine leke sıçratmayan" genç ve "varların değil, yokların kulüplerinde başarılı olan" bir hocadır, "Galatasaray'da da , başarılı olmak için" gereken bütün meziyetlere ve alt yapıya sahiptir!..

O, bir Türk evladı ve Galatasaray çocuğudur!..

Ne var ki, daha Florya'ya ayak basmadan, "polemik" girdabı dönmeye başlamış; "Acaba, ağır şekilde eleştirdiği Sneijder ile ne yapacak" tartışmaları açılmıştır!..

Mesela, Mehmet Demirkol gibi "aklı başında" bir spor gazetecisi; "Siyaseten yanlış yaptı, Hollanda ile milli maç varken, milli takım yardımcı antrenörü olarak Sneijder'i eleştirmemeliydi" diyebilmektedir!..

Elbette, "meseleye Sneijder ve Hollanda açısından bakıldığında", durum böyle görünebilir!..

Ama, ya Türkiye penceresinden, spor etiği penceresinden bakılınca, ne görünecektir; Hamzaoğlu Hoca, "Sneijder eleştirisini, durup dururken" mi yapmıştır?..

Hollandalı, hem de Türkiye ile yapılacak milli maç öncesinde, Türk Milli Takımı'nın en gözde oyuncuları, dahası Galatasaray'da beraber oynadığı takım arkadaşları için Hollanda basınına neler söylemiştir?..

Hollandalının, tam da Türkiye Milli maçı öncesindeki eleştirilerinin zemini ve zamanı mıydı?..

Milli futbolcularımıza, Galatasaray'da beraber oynadığı takım arkadaşlarına yapılmış, "böyle zamansız ve zeminsiz sözlü tacizden sonra", onları  koruyacak olan "kimdir?

Türkiye Futbol Direktörü, Türk Milli Takımı Teknik Direktörü ve de Galatasaray'da Hollandalının hocalığını yapan Fatih Terim, "böyle bir zamanda, elbette rakip takımın bir oyuncusu ile ve basın yoluyla polemiğe girmez, giremezdi; bu görev "yardımcısınındır" ve Hamzaoğlu Hocamız, "Hollandalının hak ettiği bu görevi tam olarak yerine getirmiştir"; o günlerde yazdığım yazılarda alkışladım, gene de alkışlıyorum!.., 

Galatasaraylı futbolcular iyi bilmeliler ki, "artık "eyyamcı ve eleman" hocalarla değil, "yiğit" bir hoca ile çalışacaklardır!..

Ve "bu yiğit hocaya yapıştırılmak istenen", o çok çirkin "Arkasında Terim var, yakında o gelecek Galatasaray'ın başına" gibi bir "kumpas iftirasını" ortaya atanlar da utanacaklardır!.. 

Hamza Hamzaoğlu'nu tanımıyorlar, ama yakında tanıyacaklar!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.