Ali Koç G.Saray’dan ne istiyor?..

A -
A +

Hiç yoktan, Türkiye’nin en büyük sanayi imparatorluğunu kuran, en büyük holdingini yapılandıran” Vehbi Koç (Allah rahmet eylesin) büyük adamdı, “büyük düşünen” adamdı, “büyük işler yapan” adamdı.
O hiçbir zaman “ramp ışıklarına çıkmadı”; dahası, “gazetelerin / TV’lerin ‘rol model’ kahramanı olmayı” istemedi; mütevazı yaşadı, “büyük adam” olarak aramızdan ayrıldı; arkasında “büyük izler” bıraktı…
Ne yazık ki, bu girizgâhtan sonra “torunu”, Aziz Yıldırım ile başkanlık mücadelesinde yazılarımla “büyük bir umut ve inançla destek verdiğim” Ali Koç için “bundan sonra yazacaklarımdan” büyük bir üzüntü duyuyorum… Okumalı ve düşünmeli…
O “büyük” Adam, “çocuklarına ve aile fertlerine ‘siyasete fiilen katılmayı, spor kulüplerine başkan olmayı” yasaklamıştı ve de “ne kadar doğru” yaptığı da “Ali Koç tablosu” ile ortaya çıktı!..
Ali Koç, “göreve geldikten sonra, ‘söz verdiklerini gerçekleştirememeye başladığı’ andan itibaren” yerli yersiz Galatasaray’ı ve onun yöneticilerini, hatta teknik adamını hedef alarak açıklamalar yaptı, imalar yaptı, yaptı da yaptı…
İşte son örneği; “Kenan Evren Lisesinin Fenerbahçe’ye verilmesi” ve de “O lisede okuyanların, onların ailelerinin ve Kenan Evren Lisesi mezunlarının büyük tepkilerine karşı” Fenerbahçe Başkanı olarak yaptığı açıklamada bile “Galatasaray’a resmen ve alenen ‘çamur atmayı’ yeğliyor” ve bakın ne diyor:
“… Biz burada başka kulüplerde olduğu gibi malımız olmayan bir şeyin karşılığında arazi almadık. Biz bir sürü fedakârlık yaptık. Kenan Evren’de sadece 600 kişi okuyor. Biz hakkımızı aldık.”
O tarihî okulu “arazi” olarak görmek, bugüne kadar okuyan, mezun olan binlerce ve binlerce “Kenan Evren Liseliyi yok saymak” ve de “küçümseyerek” ne yazık ki “Sadece 600 kişi okuyor” diyebilmek; bu nasıl bir insaftır?..
Kenan Evren Lisesinin “bir kulübün hakkı olduğu”, nerede yazılı, kim söyledi; nereden çıktı?..
Hadi, devletin “iki okul binası, falan filan karşılığı olarak verdiği böyle bir özel hediyesini alıyorsunuz”, bari “susup otursanıza”; Kenan Evren Liselileri “çok üzen” bu şekildeki “küçümseme açıklamaları” ne oluyor; hele hele işe “Galatasaray’ı karıştırmak” ne oluyor?..
Bakınız Sayın Başkan, Galatasaray’ın stat olayında, “kastettiğiniz anlamda” bir tablo yoktur!.. Orada “tıpkı Fenerbahçe, Beşiktaş statları başta, ülkedeki hemen hemen bütün statlarda olan ve de kulüplere ‘sembolik rakamlarla uzun yıllar sürecek ve sözleşme zamanı bitince yenilecek statüde üst kullanma hakkı verilme” gerçeği vardır.
Ve de Galatasaray “Mecidiyeköy’ün ortasındaki ‘pırlanta gibi bir stat arazisindeki üst kullanma haklarından vazgeçerek ve o günkü hâli ile nerede ise ‘kuş uçmaz, kervan geçmez’ bir yerde” stadını yaptırmıştır. Bugün hâlâ “ulaşım sorunu” tam olarak çözülememiştir!..
O “değiş tokuşta” devlet (TOKİ) büyük ölçüde kâr etmiştir ve Galatasaray da “Kenan Evren Lisesi değiş tokuşundan çok daha fazla olan hakkını” almıştır.
Ali Koç, bütün bunlar yetmiyormuş gibi, “gündemi değiştirmek” gayreti ile şimdi bir de “Türk futbolu kirlidir, temizlenmelidir” sloganıyla “savcılara suç duyurusu yapmış”; davet çıkarmıştır!..
Durmadan “projektörlerin üzerine çevrilmemesi için” hamleler yapıyor; “Galatasaray yıllardan beri basketbol ve voleyboldaki Fenerbahçe mahkûmiyetine son verdi” ya, Euroleague’deki tablo çok acı ya, futbolda “beklenen başarı” gelmedi ya, ne yapılmalı; “işte “bunlar” yapılmalı!..
Bir düşünün Sayın Koç; Kayserispor maçında direklerde patlayan şutlar, onca kaçan fırsat ve gelen mağlubiyet, “lig liderliğine oturulacakken, dördüncülükte kalış”, size “bir şeyler” anlatmıyor mu, acaba?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.