Trabzonspor’a “iç” ve “dış” darbeler mi?..

A -
A +

Daha birkaç gün önce, “Dört Büyükler içinde kâr eden iki kulüp var; Trabzonspor ve Galatasaray” haberlerini okurken, hatta “Trabzonspor’un kârlılık bakımından Galatasaray’ın da önünde olduğu” yazılıp çizilirken çarşamba günü UEFA’dan “kara bir haber” geldi.
Trabzonspor “2020-2021 ve ya 2021-2022 sezonlarının birinde UEFA kupalarına katılmaya hak kazanması” durumunda, bu turnuvalardan bir yıl menedilmişti.
Bordo-mavili kulübe ceza, UEFA Kulüpler Finansal Kontrol Kurumu (CFCB) Yargı Komisyonu tarafından “20 Mayıs 2016 tarihinde imzaladığı FFP uzlaşma anlaşmasının gerektirdiği şekilde kurallara uyumlu olmadığı için” verilmişti.
Gelecek hafta sonu “yeniden başlayacak olan” Süper Lig’de “şampiyonluğun en güçlü adayı” olarak gösterilen “lider” Trabzonspor’a verilen ceza, tam bir şok dalgasına yol açtı.
Kulüpten hemen “Karar haksız, 10 gün içinde Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a gideceğiz ve hakkımızı alacak, şampiyon olacak, Şampiyonlar Ligi’ne katılacağız” açıklamaları yapıldı. Amma…
“Bu ceza nereden çıktı” sorusuna cevap aranırken, finansmandan sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan “Trabzonspor’umuzun tek bir icralık dosyası yoktur. Hiçbir kulübe borcu yoktur. Hiçbir oyuncuya veya menajere de borcu yoktur” açıklamasını yaparken…
Neden “Safları sıklaştıralım. Biz kimsenin kasası ile ilgilenmiyoruz, işimize bakıyoruz. Herkes de kendi işine baksın” sözlerini sarf etmişti?..
Dahası, Başkan Ahmet Ağaoğlu da “CAS’a gideceğiz. Kimse canını sıkmasın, kimse moralini bozmasın. Biz UEFA ile yaptığımız anlaşmanın tamamını yerine getirdik. Aşılamayacak bir sorun değil” derken…
“Kaptan Sosa’nın mukavelesinin yenilenip yenilenmeyeceği” konusundaki “normal olan” haberler için “Israrlı bir şekilde başta Kaptan’ımız olmak üzere diğer oyuncularımız üzerinden maalesef sürekli transfer ve benzeri haberler var. Aslında bu benim hiç yabancısı olmadığım bir durum. Ben 30 senedir bu kulüpte yöneticilik yapıyorum. Bu tür oyunları planlayanların yaşı kadar benim yöneticiliğim var. Gelmiş olduğumuz süreçte tamamen takımımızın konsantrasyonunu bozmaya ve takımımızı hedeften uzaklaştırmaya yönelik spekülasyonlar bunlar” açıklamasını “neden” yapmıştı?..
Bitmedi; dahası, “Sosa’nın eşi, çocukları için Arjantin’e dönmeleri konusunda ısrar ediyor” haberleri için de “Özellikle son bir hafta içerisinde Jose Sosa’nın değerli eşine yönelik sosyal medyada bazı hesaplar üzerinden sistematik olarak oluşturulan kirli bir kampanyaya şahit olduk. Bunu şiddetle kınadığımı ve lanetlediğimi belirtmek isterim. Bir kadına, bir anneye yönelik bu şekilde aşağılık bir olayın yaşanması utanç vericidir. Bunu yapan kişilerin kim olduğu başlattığımız hukuki süreç sonrasında ortaya çıkacak” demek ihtiyacını “neden” duymuştu?..
Trabzonspor “içeriden ve dışarıdan gelen” darbelerle “şampiyonluktan mı edilmek” isteniyordu?..
Eğer “Trabzonspor’u zor duruma düşürecek ‘içeriden’ kişiler ve ‘dışarıdan’ kulüpler varsa” bunların açıklanması için, “UEFA cezası” mı gerekiyordu?..

NOT: Bu yazı, Başkan Ağaoğlu’nun dün yaptığı açıklamalardan önce yazılmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.