Yanal'ın defansı oturtması lazım

A -
A +
Galibiyet aldatmasın. Trabzon'un bu defans problemi sürerse başarı hayal. Eminim Ersun hoca da kara kara bunu nasıl çözeceğini düşünüyor
Bienvenü, Erkan Zengin (Eskişehir), Aydın (Sivas), Malki (Kasımpaşa), Onur (Elazığ), Akpala (Karabük), Olcay, Almeida (2) (Beşiktaş). Bu isimlerin ortak özelliği geçen sezon Ersun Yanal yönetimindeki F.Bahçe'ye ani atak sonucu gol atan oyuncular olması. 
Mervan (G.Birliği), Veli Kavlak, Demba Ba (Beşiktaş), Ozan Tufan (Bursa), Mori, Ömer Şişmanoğlu, Andaç (Eskişehir), Vargas'ın ikinci golü (Balıkesir), Mehdi Taouil (Sivas)... Bunlar da bu sezon Ersun Yanal'ın yönettiği Trabzon'a ani atak ve defans yerleşim hataları sonucu gol bulan oyuncuların bir kısmı... 
Önde oynamayı isteyen Ersun hocanın takımları defansif anlamda zafiyet gösteriyor. Defans kurgusu büyük oranda kademe hatalarıyla sarsılıyor. Yenilen hatalı goller doğal olarak takımın mental gücünü, inanmışlığını yiyip bitiriyor. Kısacası maç ve puanlar uçup gidiyor. Dün bordo-mavililer ilk iki golünde çok geçmeden işte bu zaafından dolayı beraberliğe düştü. Maçın fişini erkenden çekemedi. 
Skor aldatmasın. Trabzon aslında hücumda da çok efektif değildi. Gollerinin ikisi duran toptan Mehmet Ekici orijinliydi. Fakat ikinci topları kazanmakta savaşçıydılar. Maçın bence Mehmet Ekici'yle birlikte diğer iki kahramanı Fatih Atik ve Aytaç'tı. Doka gibi silahı etkisiz hale getiren Fatih'in hücum bindirmeleri de iyiydi. Aytaç tartışmasız orta saha dinamizmini arttırdı, çok iyi bir transfer. Direkte patlayan şutu da müthişti. 
Zaman lazım. Eminim Ersun hoca bu defans handikabına nasıl çare üreteceğini düşünüp duruyor. Açık söyleyeyim, Trabzon'un zirve yarışı seneye kaldı. En mantıklısı Avrupa'yla birlikte ligin kalan süresinde Yanal'ın kafasındaki sistemi oturtmak ve sabırlı olmak. Önde basan, savunması aksamayan, dikine-hızlı futbol oynayan, fizik-pas gücü yüksek bir takım. 
Başakşehir'in o bilinen etkili alan savunması, rakibi sinir eden disiplini her zaman tutacak değil. Dün de tutmadı. Bu tür sistemlerde hücum varyasyonları yeteri kadar sonuca endeksli olmazsa puan kaybınız kaçınılmazdır. Yani tipik beraberlik futbolu dediğimiz şey. Avcı'nın futbol felsefesi zevk vermiyor artık. 
Fırat Aydınus çok formda. Dün de kararlarıyla başarılı bir yönetim gösterdi ve otoritesini futbolculara kabul ettirdi.

MAÇIN ADAMI:
Mehmet Ekici

KIRILMA ANI:
Özer'in gollük vuruşunda topun Yalçın'a çarpması 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.