Bir tek Ekici'yle nereye kadar

A -
A +
Ersun hoca Özer'i takımdan düşürüp, ön liberoyu Fatih Atik'le takviye edip, takımın savaşçılık düzeyini yukarı çekti ama 3. bölge verimliliği ile şu başının belası defans hatalarına bir türlü çare üretemedi. Yanal bunu çeşitli vesilelerle dile getiriyor ki haklıdır. Dün golü yiyene kadar G.Antep'in tek efektif atağı yoktu. Belki Trabzon'un da farksız değildi ama iki numaralı bölgedeki yıpratıcı presleri ileriki dakikalarda üç puanı getirecek fırsata yol açabilirdi. Rakip en nihayetinde ikinci topları mumla arıyordu ve nereye kadar direnecekti.
Kenardan gelen ortada Chibuike golü yaparken bir metre kare civarında üç Trabzonlu futbolcu müdahale acizliğine düştü. Maçı domine ederken, rakibinin endişe baremini çatlatmaya başlamışken yenilen bir hatalı gol bütün planları alt-üst ediyor. Seni mental açıdan yıpratırken rakibinin direncini arttırıyor.
Trabzon'da düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki. Kanatların bindirmeleri bilinçsiz ve hücum bölgesi varyasyonları hayli zayıf. Son 8 haftada mağlup olmayan Trabzon'u taşıyan Mehmet Ekici'ydi. Ama nereye kadar. G.Antep bir ile ikinci bölge arasını kalabalık tutup, on sekiz yarda önünde faul yapmamayı ve sık kornere yol açmamayı da becerdi. Ekici'nin faul atışlarının penaltıdan, kornerlerinin adrese teslimden farkı yok zira. Sadece bu bile Trabzon'u durdurmaya yetti. Zira Sefa'nın verimi Ekici'ye, Erkan'ın efektif yönü gününde olmasına, Cardozo'nun ise ayağına top gelmesine bağlı. 
Büyük takımda böyle şey olmaz. Bir kaç kişiye endeksli futbol oynanmaz. Cardozo sık sık on sekiz dışından top almaya geliyorsa, Salih-Akbaş bir tane bindirme yapamıyorsa; Fatih-Medjani sadece kesici görevi görüyorsa, kanatların çalışmıyorsa rakibi nasıl açacaksınız. Dün de öyle oldu. Antep tek golle oyunu kilitledi.
Yanal baktı olacak gibi değil çift forvete döndü ama bu sistemde kanatlardan asist yağmuruna uğramalısın. Ne gezer. Muhammed Demir'in frikik golü gecenin tek estetik anıydı, yani kötü de bir maç oldu aslında. Sonuçta bordo-mavililer kazanması halinde zirve ve Avrupa yolunda umut yeşerteceği maçtan eli boş ayrıldı. 

MAÇIN ADAMI
Muhammet Demir
KIRILMA ANI
Chibuike'nin golü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.