FAZLA MAL GÖZ ÇIKARDI

A -
A +
Kadrosunu yıldızlarla donatan sarı-lacivertliler, 7 haftada 7 puan kaybetti. Fenerbahçe gömleği Vitor Pereira'ya bir hayli bol geldi
Fenerbahçe'de dikiş bir türlü tutmuyor. Sezon başında ortak kanaat şuydu; "Bu kadro ligin çok üstünde", "Her bölgenin, hepsi de milli takım ayarında alternatif var." 
Gelin görün ki; bu zengin kadro krizin mimarı oldu.
1) Robin van Persie imrenilen bir transferdi. Ancak Hollandalı yıldız, Vitor Pereira ile arasındaki krizi derinleştirmek için özel bir çaba içinde. Oyuna girmek için ısınırken, sahaya adım atarken ve son olarak kulübede otururken hep bir kriz çıkarma derdinde. Kulübede otururken takım arkadaşı gol attığında kameraların kendisine döneceğini bilmeyecek kadar da acemi bir oyuncu değil. Aksine Hollandalı yıldız isteyerek ve kasten somurtuyor. Fernandao'nun ikinci golünde ise kerhen yaptığı alkışı kısa tutmaya özen gösteriyor.
Şimdi bu arkadaşın aldığı parayı da hatırlatmakta fayda var. 4.9 milyon avro ve maç başına da 20 bin avro. Yani Fenerbahçe'nin bu oyuncuya ödediği günlük para "kemiksiz " 53 bin TL.
2) Son yıllarda hiç bu kadar tek tip bir orta saha görmemiştik. Vitor Pereira sezon başından beri ideali arıyor. Pek bulacağa da benzemiyor. Önce Mehmet Topal'sız bir düzen kurmaya çalıştı. Sonra Diego'yu sola attı. Daha sonra üçlü bir orta saha, önlerinde üçlü bir hücum hattı denedi. Sağa Markovic'i attı, sola Nani'yi. Ama bir türlü sağlıklı işleyen bir kurgu sağlanamadı. 7 haftadır Egemen-Bekir'den daha verimli iki stoper eşleşmesine de şahit olamadık.
Sonuç; "Fazla mal göz çıkarmaz" deyimini Fenerbahçe, ilk 7 haftada çöpe attı.
Fazla mal, adamı kör bile edebiliyor!

Hakemleri bırakın işinize bakın
Bir kulüp topuyla-tüfeğiyle hakemlerle uğraşmaya başlayınca bilin ki; kendi defosunu kapatmaya çalışıyor. Hakemler de kılıf olarak seçilmiş.
Fenerbahçe Kulübü, Avrupa'daki maçına saatler kala hakem konulu bir basın toplantısı düzenledi. Vitor Pereira ve oyuncular için bu bulunmaz fırsattı. Demek suç bizim değil, hakemlerinmiş.
Trabzonspor, 19 Eylül'den (Galatasaray maçı) bu yana hakemle yatıyor, hakemle kalkıyor.
Sen Avrupa'da ismi cismi olmayan bir takıma elenmedin mi?
Sen önceki hafta 10 kişi kalan Osmanlıspor'a mağlup olmadın mı?
Hakemler kötü maçlar yönetti. Sonuca etki eden bayrak ve düdükler oldu. Kabul. Hakemden en çok şikayetçi olan Fenerbahçe ve Trabzonspor futbol adına son 3 haftadır doğru işler yapabildiler mi? "Zengin" denilen kadrolarını doğru kullanabildiler mi?
Hakem ve MHK; yanlış kurulan kadrolar ve kötü yönetilen kulüpler için her zaman nefes alınacak bir limandır.
AKILDA KALANLAR
4 penaltı kazanan Ç.Rizespor sadece birini kaçırdı.
Medicana Sivas 7 haftada 6 beraberlik aldı. 
Eskişehirspor ve Kayserispor ligdeki son 4 maçını da kaybetti.
Torku Konyaspor son 4 haftada 10 puan topladı.
PTT 1. Lig'de ilk 7 haftada 6 teknik direktörün görevine son verildi.
SABRIN  SONU SELAMET
Ligde 2 takım sabretti ve netice almaya başladı.
1) Bursaspor ligin ilk 3 haftasını da mağlubiyetle kapattı. Kadro çok yeniydi. En iyi oyuncularını Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. Biraz zamana ihtiyaç vardı. Aman sabredemeyenler de çoktu. Son 2 haftada alınan 2 galibiyet takımı düze çıkardı. Ertuğrul Sağlam ve golcüsü Necid milli maç arasını rahat geçirecek.
2) Torku Konyaspor için "düşer" diyenler yüksek sesle konuşmaya başlamıştı. Hatta başkanları açık açık hocaları Aykut Kocaman'ı eleştirmeye başlamıştı. Osmanlıspor'dan sonra Trabzonspor'u da deplasmanda mağlup etmek az bir iş değil. 
Bir kenara not edelim!
"Hakemlerimizin en iyisini vermeye çalıştıklarına eminim"
              (Dursun Özbek - Galatasaray Başkanı - 04.10.2015)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.