Kur’an-ı kerim, her bakımdan mucizedir

A -
A +

Dünyayı kısa zamanda medeniyete kavuşturması, Kur’an-ı kerimin mucize oluşuna bir başka delildir.

Sual: Kur’an için bir mucizedir deniyor. Tek bir özelliği sebebi ile mi yoksa çeşitli özellikleri ile mi mucizedir?

Cevap: İslam âlimleri, Kur’an-ı kerimin birçok özellikleri sebebi ile mucize olduğunu açıklamışlar ve bunlardan birisini de şöyle bildirmişlerdir:

“İslamiyet’ten önce Arabistan bir çöldü. İnsanları da yarı vahşi, putperest kimselerdi. Kız çocuklarını diri diri gömmek gibi korkunç âdetleri vardı. Bu yarımada bir geçiş yolu üzerinde olmadığı için, ne büyük İskenderler, ne Persler, ne Romalılar, bu yarımadaya hiç uğraşmamış, yanından geçmemişlerdi. Bu sebepten İranlıların, Romalıların ahlaksızlıkları bu yarımadada yaşayanlara bulaşmadı, mert olarak kaldılar. İşte böyle zavallı, fakat temiz olan bir kavim, onlara rehberlik eden Muhammed aleyhisselamın getirdiği Kur’an-ı kerim sayesinde birdenbire değişmiş, tam bir medeniyete kavuşmuş, olağanüstü bir gayretle 30 sene içinde, doğuda Türkistan ve Hindistan, batıda İspanya olmak üzere akla hayret veren çok kudretli bir İslam devleti meydana getirmiştir. İlimde, fende ve medeniyette son derece ilerlemişler, o zamana kadar bilinmeyen birçok şeyler keşfetmişlerdir. İlimde o kadar ileri gitmişlerdi ki, Papalar bile Endülüs’teki İslam Üniversitelerinde okuyordu. O zamanın Avrupa’sından bahseden John W. Drapper gibi tarafsız bir tarihçi, Avrupa’nın Manevi İnkişafı ismindeki eserinde şöyle demektedir:

O zamanki Avrupalılar barbardı. Hıristiyanlık onları barbarlıktan kurtaramamıştı. Hıristiyan dininin başaramadığını, İslam dini başardı. İspanya'ya gelen Müslümanlar, önce onlara yıkanmasını öğrettiler. Sonra onların üzerindeki parça parça olmuş, bitlenmiş hayvan postlarını çıkararak, temiz, güzel elbiseler giydirdiler. Evler, konaklar, saraylar yaptılar. Onları okuttular. Üniversiteler kurdular. Hıristiyan tarihçiler, İslam’a karşı olan kinlerinden, bu hakikati gizlemeye çalışmakta, Avrupa’nın medeniyette Müslümanlara ne kadar borçlu olduğunu bir türlü itiraf edememektedirler.”

Thomas Carlyle de, bu hakikatleri aynen kabul ettikten sonra, "Araplara bir kahraman Peygamber, onların çok iyi anladıkları bir kitap ile reislik etti. O zaman İslam dini bir kıvılcım gibi parladı. Hindistan’dan Granada’ya kadar, büyük bir dünya parçasını ateşledi. Karanlık dünyayı nur içinde bıraktı” demektedir.

O zaman Arap yarımadasında yaşayanları ve dünyayı kısa zamanda medeniyete kavuşturması, Kur’an-ı kerimin mucize oluşuna bir başka delildir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.