“Türkiye” payesi ve ağırlığı

A -
A +

“Türkiye” unvanıyla görev yapan biri tazminat isteyemez kardeşim. Hele de böyle günlerde...

Başında “Türkiye” unvanlı görevler, bir fâni için en kıymetli ve en övünülecek payelerden biridir. Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Federasyon Başkanı gibi...
Fatih Terim de “Türkiye Futbol Direktörü” payesi ile ödüllendirildi. Bunun kıymetini bilmek lazımdı.
Ona değer kazandırıldı. Hiçbir hakkı yokken statlara adı verildi. En yüksek maaş sunuldu.
Şimdi giderken 3,5 milyon avro tazminat alacağı söyleniyor.
Spor yazarları şu yazıyı kaleme alsa yazmayacaktım. Fakat basında “Alaçatı Kebapçısı” kadar yer bulmadı. Çok üzücü!
Türkiye Cumhurbaşkanı, Türkiye Başbakanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı. Her ne ise adının başında “Türkiye” yazılı biri tazminat isteyemez kardeşim. Hele de böyle günlerde...
Yani İstiklal Savaşı verdiğimiz günlerde...
Şimdi biraz geri gidelim.
1996-2000’li yıllarda nedense FETÖ’cü futbolcular senin etrafında kümelenmişti. Gelen başarılardan sonra  bu FETÖ’cü futbolcular tam kadro örgüte yardım sağlıyor ve paralar akıtıyordu. Açıkçası başarılarının ardında kimler vardı. İncelense fena olmaz. FETÖ’nün bütün organizasyonlarında yer alıyordun. En yakın olduğun bir isim, TFF eski yöneticisi Ayhan Bermek’in FETÖ ile ilgisi neydi? Nisan 2013’te katıldığın “Baran Uluslararası Futbol Şampiyonası” kimin organizasyonu idi? Burada “Hayat Boyu Onur Ödülü”nü kimin elinden aldın? Artık bütün bunlar şu ortamda normal ve tesadüf olarak karşılanabilir mi?
Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanı’nın yeni uyandığı bir zeminde belki bunları bilemeyebilirsin. Bir şey demiyorum.
Fakat 15 Temmuz darbesine tek bir söz edemez miydin? Bu vatan, Çeşme tatili kadar değer taşımıyor muydu? Türk bayrağını eline alıp meydanlara koşan Bolusporlu Andre Dos Santos kadar olamadın! Aksi hâlde şu günlerde Çin takımlarını çalıştırıyor olabilirdin.
Buna karşılık benim üç dakika millî takımın İspanya karşısındaki futbolunu eleştirmeme dayanamayıp Türkiye’nin millî kanalı TRT’yi boykot etmeyi biliyordun.
Şurası muhakkak ki, 250 şehit, 2.193 gazi ve bir milletin bayrak elde dimdik duruşu sayesinde bu ülke bugün ayaktadır. Hâlâ da mücadelesini dışta ve içte devam ettiriyor.
Şimdi şunu asla hatırından çıkarma!  O şehitler sayesinde, hak etmediğin parayı yani tazminatı, Türkiye Devleti’nden talep ediyorsun!
Şimdi bir daha kimin parasını kimin kanı üzerinden tahsil edeceğini düşün!
Şayet bu parayı alırsan, sakın yarınlarda, yanına basın mensuplarını alıp Şehitler Abidesi’ni falan ziyaret edeyim de deme!
Ne diyeceksin?
Siz kan döktünüz. Ben de avroları tahsil ettim mi diyeceksin!
Yazık taşıdığın “Türkiye” payesine!
Yazık Alaçatı kebapçısı kadar olamayıp sana paraları sayan Futbol Federasyonu Başkanı’na!
Sen gidip de, sana o paraları sayan ve adının başında yine “Türkiye” olan Futbol Federasyonu Başkanı yerinde oturuyorsa ona da bin yazık!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.