Diriliş: Ertuğrul

A -
A +
Bakalım cümleyi toparlayabilecek miyim:İlk teknik direktörlük tecrübesini Sivas'ta yaşayan ve o takımla şampiyon olup Süper Lig'e çıkan İsmail Kartal'ın Fener'i, Türkiye'de ilk golünü Fener formasıyla Sivas'a atan ve ilk teknik direktörlük tecrübesini Sivas'ta yaşayan Roberto Carlos'un Sivas'ını sahadan sildi.
Şükür.
***
Üçüncü dakikada üç Fenerbahçeli'nin ofsaytta kaldığı pozisyonda üçüncü hakem Ali Saygın Öger saygınlığına gölge düşürecek şekilde bayrağını kaldırmayınca Bekir İrtegün golü yazıverdi.
***
İki kanat adamı Cicinho ve Ziya'nın gayretiyle Türkiye'nin en etkili kanat futbolunu oynayan Sivasspor'a aynı silahla saldıran Fenerbahçe, Emenike'nin sol, Caner'in sağ kanattan ortalarıyla iki gol buldu. (Ziya'nın sahada olmayışı, Cicinho'nun gerçek görüntüsünden uzak kalışı işi kolaylaştırdı.)
***
Maçları ortalama 3 gollü geçen iki takımın dün akşamki randevusu da beklentileri fazlasıyla karşıladı. Ve Fenerbahçe, Kadıköy'de en son yenildiği Sivasspor karşısında özellikle ilk yarıda ayağa hızlı paslarla oynadı, rakibini bezdirdi, direncini kırdı ve bu sezonki en farklı galibiyetini aldı. Taraftarına Bursa, Eskişehir ve Balıkesirspor maçlarındaki kötü futbolu unutturdu.
***
Bu mücadeleye bir isim arasaydık "basit hatalar maçı" derdik. Gollerin tamamında kişisel çuvallamalar vardı. Özellikle Fenerbahçe'nin Sivas'taki kiralık kalecisi Ertuğrul Taşkıran kötü bir akşam geçirdi. Fenerbahçe forvetlerinin boş kaleye atamadıkları, attıklarından çok çok daha fazlaydı.
***
Fenerbahçe bundan sonra dünkü ilk yarıyı, o tempolu, o paslı, o presli futbolunu oynarsa her takımı rahat yener.
***
Roberto Carlos gitmesin.
Bu ligin kaliteli insan seviyesini yukarıya çeken bir adam.
Sivas cendereden çıkacaktır. 
Dün akşam yarım takımı yoktu; Korcan, İbrahim Toraman, Ziya, Burhan, Utaka...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.