Biz krizi severiz!

A -
A +

Harika bir stat…            Şahane bir seyirci…        Ve son yılların en çok tartışılan Milli Takımı…
Burnundan kıl aldırmamasını her zaman eleştirdiğim ama gelmiş geçmiş en tecrübeli Milli Takım hocası Fatih Terim’in kariyerine saygı duyarak derim ki; ben bu maçı bilgisayarda oynasaydım çift forvet yerine, ligin en formda oyuncularından Volkan Şen’le orta sahayı beşler, Cenk Tosun’la tek santrfor oynardım.  
Sahaya dizilen kadroya baktığımız zaman genç ve tecrübe yoksunu bir ekip gördük. 
Öyle ki, Volkan Babacan (22), Şener Özbayraklı (10), Ömer Toprak (23), Emre Mor (6), Hakan Çalhanoğlu (23), Cenk Tosun (13), Enes Ünal (3), Kaan Ayhan (2) ve Tolga Ciğerci’nin (0) toplam milli olma sayısı, Ukrayna’da sadece Yarmolenko ve Kucher’den daha az!

İyi başlayıp kötü götürdüğümüz oyunda, 2014’te İzlanda’da gördüğü lüzumsuz kırmızı karttan beri milli formadan uzak kalan Ömer Toprak bu kez basit bir penaltıya sebep oldu ve geriye düştük.
Hemen üç dakika sonra, Ukrayna’nın sürpriz ismi Kravets’in golü bizi şaşkına çevirdi.
Devre biterken Ozan’ın kafası Milli Takımı tekrar maça döndürdü.


Devre arasındaki fırça ay-yıldızlı oyuncuların savaşma iştahını ve mücadele gücünü yükseltti. 
Nitekim rakip kaleyi bunalttığımız anlardan birinde Alman hakem, ilk yarıda yediği Emre Mor’un penaltısını Cenk Tosun’a iade etti!
2-0’dan 2-2’ye geri dönüş takdire şayan… 
Bir de Cenk’in direkten dönen topunu düşünürsek galibiyeti kaçırdık bile diyebiliriz.


Bir Süper Lig hakemi anlatmıştı; Fenerbahçe Eskişehir’de golü attığında Caner Erkin yardımcı hakeme koşup itiraz etmiş, Emre Belözoğlu hızla ve öfkeyle gelmiş “Oğlum golü attık, neyin itirazı bu?” diye bağırmış.
Dün itirazdan sarı kart görüp, lehimize ofsayt kaldıran hakeme “Niye bayrak kaldırmıyorsun?” diye çemkiren ve kırmızı karttan dönen Caner’i görünce aklıma geldi de… Allah şifa versin!

Kötü oynadığımız  ilk devrede, üç dakikada iki gol yiyip zora sokan da biziz, ikinci yarıda savaşarak iki gol atan da... “Biz bitti demeden bitmez” geri mi dönüyor ne...

MAÇIN ADAMI

Emre Mor

Süper bücür ele avuca sığmaz futboluyla geceye damga vurdu, karşısına çıkanları mosmor etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.