Rize, Pendik’ten öte

A -
A +

¥ Her hafta, Fenerbahçe’nin her hezimetinden sonra tekrarladığım bir tweet var, buraya da almış olayım:
- Cor Van Der Hart
- Hiddink
- Beenhakker
- Rijkaard
- Neumann
- Jan Wouters
- Riekerink
- Dick Advocaat... Bunlar ülkemizde çalışmış Hollandalı teknik direktörler... Bir tanesinin akılda kalan başarısı yok.
¥ Bütün teknik direktörlük yeteneği maçın ikinci yarılarında Aatıf’ı oyundan alıp Elif’i sahaya sürmekten ibaret olan Cocu’ya daha ne kadar tahammül edeceksiniz?
¥ Fenerbahçe dün karmaşık bir Rize futboluna karşı ilk yirmi dakika top oynadı, hepsi bu… Bir golle darmadağın oldu Cocu’nun ekibi…
¥ Süper Lig’in dün akşama kadar en kötü futbolunu oynayan ve galibiyeti bulunmayan Rizespor’dan ilk yarıda 3 gol yemenin “normal oyun kuralları” ile izahı mümkün değil…
¥ Eğer forma kumaşlarında bir kalite farkı yoksa, Rizelilerin formaları sırılsıklam ve buruş buruş vücutlarına yapışırken, Fenerbahçe formaları kuru ve düzgün duruyordu!
¥ Dün sarı-lacivert forma giyip sahaya çıkan 14 futbolcu içinde skora isyan eden tek kişi vardı; Andre Ayew… Bir çiçekle bahar geldiği nerede görülmüş?
¥ İlk golde Mehmet Uslu’nun muhteşem ortası, ikinci golde Umar Aminu’nun harika aşırtması bir yana, üçüncü golde vuruşu yapan Samudio dışında aynı kafayı vuracak iki Rizeli daha vardı boşta…
¥ Bu skor, Fenerbahçe tarihindeki kara sayfalardan biri olan “Pendikspor faciasını” bile gölgede bıraktı.
¥  Vedat Muriç, Kosovalı… Umar Aminu, Nijeryalı… Braian Samudio, Paraguaylı… Bu adamlar bundan sonraki hayatlarında, dünyanın çeşitli yerlerinde anlatıp duracaklardır, “Fenerbahçe’nin yerle yeksan olduğu o maçta benim de bir golüm vardı.”

MAÇIN ADAMI: Fernando Boldrin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.