Olmayınca Mahmut neylesin Mert...

A -
A +

Kuralar çekildiğinde grupta üç takım yarışacaktı; üç takım yarışıyor. Fransa’dan topladığımız bonusları İzlanda’ya verdik, hepsi bu...

¥ Dün ikindi civarı gazetedeki haber toplantısında Genel Yayın Yönetmeni'miz İsmail Kapan Ağabey, maç tahminimi sordu. “Kaybederiz” deyince “Yapma Müdür, bozma moralimizi” dedi. Diğer arkadaşlardan da itirazlar yükseldi. Peki bu kötümser tahminin sebebi neydi?
¥ Futbol tarihimiz içinde millî takımın en büyük üç galibiyeti sırasıyla şöyle: Hollanda (1997), Almanya (1998) ve Fransa (2019). Bu üç galibiyetin üçünden de üç gün sonra üç maç daha oynadık ve üçünü de kaybettik! (Belçika, Finlandiya, İzlanda.) Daha çarpıcı gerçek şu: UEFA üç gün arayla iki millî maç koyalı beri hiçbirinden çifte galibiyet çıkaramadık!
¥ Bendeniz bu zaafımızı hep şuna bağlamışımdır; biz büyük maçlara daha iyi konsantre oluyoruz. Almanya’yı yenip üç gün sonra Finlandiya’ya yenilmeyi başka nasıl izah edebiliriz?
¥ Neyse... Olan oldu. Bir stoperin iki kafa golüne teslim olduk sonuçta... Canımızı sıkan Ragnar Sigurdsson, EURO 2016’nın sürpriz yıldızlarından  biriydi. Dolaştığı kulüp takımlarında bir türlü istikrar sağlayamadı ama millî takımın bankosu.
¥ Maçın üç golünün de kornerden, üç golünün de kafa ile atılması ilginç bir not oldu. Ama üç golün en güzeli Dorukhan’ın attığıydı.
¥ Sonuçta bize her zaman ters gelen kuzey futbolunun atletik ve fiziğe dayalı mücadelesine boyun eğdik. Benim millî takımdaki gerçek ve gizli yıldızım Mahmut tam bu maçın adamıydı, maç öncesi sakatlandı.
¥ Ama enseyi karartmanın âlemi yok. Kuralar çekildiğinde grupta üç takım yarışacaktı, yine üç takım yarışıyor. Fransa’dan topladığımız bonusları İzlanda’ya verdik, o kadar.

MAÇIN ADAMI: Ragnar Sigurdsson

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.