Assolisti gizledim

A -
A +

'Beşiktaş, golü ne yapıp edip buluyor. Kanattan geliyor, olmadı göbekten deliyor, o da olmadı uzaktan vuruyor… '

Hafta içinde ne yapıp edip bu maçı yazmak için spor servisini ikna ettim ve sonunda lig denilen kör dövüşü ve akordu bozuk orkestranın içinden çıkan en özgün müziği zevkle dinledim. 
Beşiktaş futbol oynuyor, diğerleri top oynuyor... 
Bunu dün geceki Rizespor maçına dayanarak değil, son iki seneyi baz alarak söylüyorum. Özellikle dün gece Rizespor’un birinci ve ikinci bölgeyi iyi savunduğunu, beklenmedik bir direnç gösterdiğini ama bunların Beşiktaş’ın lehine yazmaya meyilli tabelayı değiştirmeye yetmediğini fark ettim. 
O bir golü, ya da üç puanı getirecek golü, ne yapıp edip buluyor Beşiktaş. Kanattan geliyor, olmadı göbekten deliyor, oradan da sonuç alamazsa uzaktan vuruyor, yani gol için rakip kaleyle maç boyunca sürekli temas halinde oluyor. 
Hele bir de puan cetvelinin onlara sunduğu morali ve itici gücü düşünürsek Beşiktaş’ın karşısında durabilecek bir futbol örgütü şu an itibariyle bizim ligimizde görünmüyor… 
Amaa… 
Ligin en Avrupalı takımı Beşiktaş, Avrupa’daki macerasında nereye kadar gider? 
Bundan sonra sorulması gereken soru budur. Ve elindeki kadroyu doğru kullanan ve maçlara doğru hazırlanan Şenol Güneş’in mayıs ayı sonuna kadarki sorunu da budur. 
Dün geceki oyunda kimi beğendiğimi söylemek pek kolay bir şey değil. 
Beşiktaş’ta kimi beğenmediğimi de bulamıyorum. Rizespor ise futbol oynamaya çalışan, olayı tekme tokada çevirmeden pas yapıp direnmeye çalışan bir takım ama Hikmet Karaman’ın bu direncini büyük maçlarda ve gece yayınlarında değil, hedef maçları olan yarıştığı rakiplerine karşı oynaması gerekiyor. 
Mesela Beşiktaş’a bu oyunu oynayan takım, kendi sahasında Kayseri’den dört yiyorsa sorun başka yerde demektir... 


MAÇIN ADAMI: Atiba 
Bir kez daha örümcek adam unvanın kanıtlayan Atiba’yı seçiyorum. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.