Hukuk! Hukuk! Hukuk!

A -
A +
Parlamentoya giren dört partinin dördü de hukukun eksikliğinden yakınıyor. Türkiye'nin bu fırsatı değerlendirmesi lazım!

CHP koalisyon için 14 maddelik bir şart ileri sürdü. MHP'nin 3, HDP'nin 3 temel şartı var. Bunları tek bir şarta indirgemek mümkün: Hukuk!
Üç partinin üçü  de hukuksuzluğun ortaya çıkardığı meselelere temas ediyor ve bunların giderilmesini şart koşuyor. AK Parti zaten Yeni Anayasa diye diye geldi. Bundan daha iyi ne olabilir ki?
Hukuku kim istemiyor ki? İş dünyası "Hukuk" diyor. Sivil toplum kuruluşları "Hukuk"un eksikliğinden dem vuruyor!
Hakeza yabancı sermaye! Onlar da "Hukuk"un olmadığından yakınıyor!
Türkiye'nin ortak meselesi "Hukuk" demek ki! Daha doğrusu "Hukuksuzluk!"
Koalisyondan da öte bir durum bu. Buradan deklârasyon dahi çıkar. Çıkması lazım.
Koalisyon Hükümeti kurulsun ve Türkiye bir an önce Yeni Anayasa'sına kavuşsun.
Türkiye kalkınma istiyorsa, barış istiyorsa, huzur istiyorsa Sivil Anayasa ile kavuşur bu isteğine. Başka çaresi yok bunun.


Güzel ülkemin gariplikleri

Türkiye gerçekten garip bir ülke! Bir vitrin düşünün; ışıl ışıl! Belli ki profesyonel bir tasarımcının elinden çıkmış. İçeriye, mağazaya giriyorsunuz; karanlık. Zifiri karanlık!
İnsanlar gülüyor, güzel sözler söylüyor ama kafasının arkası karanlık!
Siyasiler öpücükler dağıtıyor, ağızlarından bal damlıyor ama kafalarının arkası karanlık!
Kurumlar şirinlikler yapıyor ama kafalarının arkası karanlık!
STK'lar insancıl görünüyorlar ama kafalarının arkası karanlık!
Bu, özü ile sözünün birbirini tutmama hâli daha ne kadar devam edecek?


Yunanistan yırttı

Yunanistan ekonomisi mayıs ayında cari fazla verdi. Notu yükseltildi. IMF ve Avrupa Merkez Bankası'na olan borcunu ödedi! Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ikinci reform paketini parlamentodan geçirdi. Taşınmaz varlıklara ek vergi getirildi. Ailelere yapılan akaryakıt yardımı kesildi. Kira gelirleri ve vergi borçları yeniden yapılandırıldı. Kredi borcunu ödemeyenlere evlerinin satılmasına hukuki zemin hazırlandı.
Yunanistan, 2016 yılına kadar kemer sıkacağa benziyor yani. De... Avrupa'nın şımarık çocuğu hâli devam ediyor. Kırk yıllık Kani, olur mu yani?


Eczacıbaşı'nın başarısı

Eczacıbaşı Holding 2006 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza attı ve o günden bugüne sürdürülebilirlik çalışmalarını geliştiriyor.
2014-2016 dönemine yönelik benimsediği fırsat eşitliği, insan sağlığı ve güvenliği, enerji ve su verimliliği hedeflerinde tutarlı bir şekilde devam ediyor.
2013 yılından bu yana Topluluk kuruluşlarında ton başına enerji tüketimini yüzde 1.5, su tüketimini ise yüzde 11.2 oranında azalttı. 
Eczacıbaşı "Ar-Ge"ye verdiği önemin aynısını sosyal projelere de veriyor. Spor, eğitim ve sanat alanlarında birçok projeyi başarıyla sürdürüyor.
Eczacıbaşı gibi firmaların sayısı ne kadar artarsa, ülkede iktisadi ve sosyal sistem o kadar iyi işler. Siyaset de tabii. 


Bursa ve turizm

Bursa turizm altyapısını kurdu. Termal otelleri, sergi ve kongre merkezleriyle önemli bir potansiyel oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kuulu Başkanı İbrahim Burkay müteşebbis bir ruha sahip. Şehir, onun öncülüğünde fuar atağına geçti. İnşat ve ev tekstilinde önemli fuarlara imza atan Bursa, şimdi de "Sağlık, turizm ve yeme içme sektörleri"ni bir araya getirmeye hazırlanıyor. 11-14 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar için kolları sıvayan Burkay, "Komşu ülkelerden çok sayıda firma bekliyoruz" dedi ve üç buçuk aylık süre içinde eksiksiz hazırlanacaklarını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.