BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ünlülerin tercihi yöresel yemek

Ünlülerin tercihi yöresel yemek

Karadeniz Bölgesi’ne giden ünlüler, hamsi kuşu, kuymak, kaygana, lazböreği, mısır ekmeği gibi yöresel yemekleri tercih ediyor.



TRABZON (A.A) - Zorlu Grand Hotel Mutfak Şefi Ethem Erdoğan, Trabzon’a gelen ünlülerin, hamsi kuşu, kuymak, kaygana, lazböreği, mısır ekmeği gibi yöresel yemekler yemeyi tercih ettiklerini söyledi. Erdoğan, Trabzon’un yöresel yemekler konusunda oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğunu belirterek, “Trabzon’a gelerek otelimizde kalan ünlülerden Cem Uzan, Cem Boyner, İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, İzel gibi isimler ve Galatasaray ile Fenerbahçeli futbolcular, ağırlıklı olarak hamsi, karalahana ve mısır unu ile yapılan yöresel yemekleri yemeği tercih ediyorlar” dedi. Hamsi pilavı, hamsi tava, hamsi kuşu, hamsi ekmeği, hamsi pilaki, hamsi salatası, karalahana çorbası, karalahana sarması, lahana kavurması, fasulye tavası, kuymak, kaygana gibi yöresel yemekler ile mısır ekmeğinin özellikle şehir dışından gelen müşterileri için vazgeçilmez bir damak tadı oluşturduğunu söyleyen Erdoğan, yöresel yemekleri tadanların bir daha vazgeçemediklerini, arkadaşlarına da aynı mönüyü tavsiye ettiklerini belirtti. Lezzeti tereyağından Ünlülerin kendisinden yöresel yemek tarifi aldıklarını da belirten Erdoğan, yemeklere lezzeti, yöreye özgü hazırlanan tereyağının verdiğini söyledi. Trabzon’da yöresel, klasik ve uluslararası mutfaklardan oluşan 3 ayrı mönü hazırladığını açıklayan Erdoğan, “Burada yabancılara Türk mutfağını, şehir dışından gelenlere Karadeniz mutfağını, Karadenizlilere ise uluslararası mutfakları ve bu mutfaklara ait lezzetleri tattırmaya çalışıyoruz” dedi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 108518
    % -0.49
  • 3.8438
    % 0.16
  • 4.5151
    % 0.22
  • 5.1272
    % 0.07
  • 153.448
    % -0.29
 
 
 
 
 
KAPAT