BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kadın ve Ev

Kadın ve Ev

Ağzımızın tadı VİŞNELİ TART



MALZEME: Vişneli İç: 1 kg. vişne, yarım tatlı kaşığı tarçın, 2 karanfil (dövülmüş), 175 gr tozşeker. Hamur: 2+1/4 su bardağı un, 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 2/3 su bardağı tozşeker, tuz, 125 gr katıyağ, açmak için un. Süslemek için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt, 10 gr pudra şekeri. HAZIRLANIŞI: İç için çekirdekleri çıkarılmış vişneleri süzgeçte süzülmeye bırakınız. Akan suyu bir kapta toplayınız. Vişneleri suyu ile beraber tarçın, karanfil ve şeker ilave ederek tencerede ağzı açık olarak kaynatıp soğumaya bırakınız. Hamur için unu bir kaseye koyup ortasını açın. Buraya yumurta, yumurta sarısı, limon suyu ve limon kabuğu rendesi, şeker ile bir tutam tuz koyunuz. Kenarlarına parça parça yağ koyunuz. Ortadan başlayıp düzgün bir hamur yoğurunuz. Top yapıp folyoya sarıp yarım saat buzdolabında bekletiniz. Hamurun 2/3’ü ile 28 cm çapında bir yuvarlak açınız. Yuvarlağı unladığınız merdaneye sarıp kaldırınız ve 26 cm çapındaki tart kalıbına koyunuz. İyice bastırıp kenarlarından yukarı doğru çekiniz. Soğumuş olan vişneleri hamurun üzerine yayınız. Geri kalan hamuru 3 mm kalınlığında açınız. 1 cm eninde şeritlere kesiniz. Şeritleri kafes kafes tartın üzerine döşeyiniz. Kenarlarını bastırınız. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp şeritlerin üzerine sürünüz. Fırını 175 derece ısıtınız. Tartı alttan 2. rafta 35 dakika pişiriniz. Kafesler fazla kızaracak olursa son 10 dakika üzerini alüminyum folyo ile kapatınız. Kalıpta soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp kafeslerin üzerine pudra şekeri serpiniz.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT