BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yağ, kalp krizi sebebi

Yağ, kalp krizi sebebi

Bol miktarda hayvansal yağ tüketenlerin, kalp krizi geçirme riskinin fazla olduğu bildirildi.



Bol miktarda hayvansal yağ tüketenlerin, kalp krizi geçirme riskinin fazla olduğu bildirildi. İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçları, et tüketimiyle kalp hastalıkları arasında anlamlı bir bağlantı bulunmadığını, ancak hayvansal yağ tüketiminin, koroner kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu. ‘’Heart’’ adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, et yerine hayvansal yağ içeren peynir ve yumurta gibi besinlerin tüketilmesi, sanıldığının aksine, kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltmıyor. Araştırma, fındık ve fıstığın ise sağlık açısından çok yararlı olduğunu gösteriyor. Doktorlara göre, fındık ve fıstıkta bulunan E vitamini, birçok hastalığa karşı koruyucu işlev yapıyor ve ömrü uzatıyor.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT