BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kadayıfa gömlek

Kadayıfa gömlek

Tokat’a mahsus yapılan gömlek kadayıfçılığı tarihe karışıyor. Mehmet Ali Karaman, gömlek kadayıfını 35 yıl önce Meydan Çarşısı’nda 12 kişinin yaptığını hatırlatarak, “Şu anda Tokat’ta bu işi yapan tek usta ben kaldım.



TOKAT (İHA)- Tokat’a mahsus yapılan gömlek kadayıfçılığı tarihe karışıyor. Mehmet Ali Karaman, gömlek kadayıfını 35 yıl önce Meydan Çarşısı’nda 12 kişinin yaptığını hatırlatarak, “Şu anda Tokat’ta bu işi yapan tek usta ben kaldım. Köfteci ile bir arkadaş gömlek kadayıfı yapmaya çalışmış ama başarılı olamamışlar. Benim yanıma gelerek gömlek kadayıfçılığını beraber yapalım dediler ve ben de sadece Ramazan ayı için kabul ettim. Yani, benden sonra gömlek kadayıfçılığını yapacak kimse kalmayacak” dedi. Tokat’a mahsus yapılan gömlek kadayıfının özelliklerini sıralayan Karaman, “Gömlek kadayıfı hamuru sadece un ve sudan yapılıyor. Gömlek kadayıfının kömür ateşinde pişirilmesi ve hamurunun elle yoğrularak yapılması kadayıfın lezzetine lezzet katıyor” diye konuştu.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104123
    % 0.12
  • 3.4906
    % -0.5
  • 4.1771
    % -0.29
  • 4.7234
    % -0.71
  • 145.551
    % 0.08
 
 
 
 
 
KAPAT