Gündem - Gündem
33 dakika önce

Drift atanlara rekor ceza! 161 sürücüye yaklaşık 6 milyon TL'lik ceza

Bursa'da araçları ile drift atan 161 sürücüye toplamda 5 milyon 189 bin 513 TL idari para cezası yazıldı.
 - Deprem bölgesi için flaş karar
43 dakika önce

Afet bölgesindeki bazı illerde mücbir sebep hali uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep halini 31 Ağustos 2024'e uzattı.
Gündem - Gündem
1 saat 9 dakika önce

Kaldırımda yürürken canından oldu: O anlar araç içi kameraya yansıdı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde duble yolda hızla ilerleyen ve lastiği patlayan Tofaş marka otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak kaldırımda yürüyen kadına çarptı. Çarpmanın etkisi ile metrelerce savrulan 58 yaşındaki kadın, olay yerinde hayatını kaybederken feci kaza anı ise araç içi kamerasına saniye saniye yansıdı.
Gündem - Gündem
1 saat 14 dakika önce

Kurumlar Vergisi beyan verme süresi 6 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergilendirme süreçlerinde önemli değişiklikler yaparak mükelleflere ve meslek mensuplarına ek süreler tanıdı. Bu değişiklikler özellikle 2023 hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile Ba-Bs formlarının verilme ve ödeme sürelerini, e-Defterlerin oluşturulma, imzalanma ve "Elektronik Defter Beratları"nın yüklenme sürelerini kapsıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusu ve ayrıntılar şöyle...
Gündem - Gündem
1 saat 35 dakika önce

İntegral konusu yeni müfredattan kaldırıldı

Yeni müfredat taslağının yayınlanması ile birlikte vatandaşlar ve öğrenciler tarafından integral kalktı mı sorusu oldukça merak konusu haline geldi. İntegral kaldırıldı mı? Yeni müfredata dair tüm detaylar şu şekilde...
Gündem - Gündem
1 saat 44 dakika önce

İstanbul metrosunda intihar girişimi

Metro İstanbul, M2Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Taksim istasyonunda bir yolcunun intihar girişiminde bulunduğunu duyurdu. Bir süre kapatılan Taksim istasyonu daha sonra kullanıma açıldı.
 - CHP'li belediye geriye enkaz bıraktı!
1 saat 53 dakika önce

CHP'li belediye geriye enkaz bıraktı! 250 milyon liralık borç

Zonguldak’ın Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, CHP’den devraldıkları borçların 250 milyon lirayı bulduğunu belirterek “Ciddi bir enkaz devraldık” dedi.
 - 'Öğretmeni darbeden veli' olayında yeni detay
1 saat 58 dakika önce

Skandal içinde skandal! 'Öğretmeni darbeden veli' olayında yeni detay

Sarıyer'de bir okulda öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğramış, olay sonrası Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan veli Ali Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Öğretmenin darp edilmesiyle ile ilgili velinin öğrencinin yanlış yönlendirmesi nedeniyle olayla ilgisi olmayan başka bir öğretmeni darp ettiği öğrenildi.
 - Türkiye bu yaz kavrulacak!
2 saat 51 dakika önce

Türkiye bu yaz kavrulacak! Sıcaklık 7 derece daha yüksek olacak

Geçtiğimiz yıl sıcaklık rekorlarının kırıldığı yurt genelinde bu yıl da kavurucu sıcakların olması bekleniyor. Uzmanlar nisan ayında haziran ayı sıcaklarının etkili olduğunu ve yaz sıcaklığının 7 derece daha yüksek olacağını kaydetti. Buzulların da hızla eridiğine dikkat çekilirken  Büyük Ağrı'nın tepesindeki buzul takkesinin 2070'e kadar  eriyeceğini söyledi. 
Gündem - Gündem
3 saat 33 dakika önce

Toz taşınımı bir tek onların işine yaradı! Uzun kuyruklar oluştu

Düzce'de etkili olan yağmur ve toz taşınımı sebebiyle araçlarının üzeri çamurla kaplanan sürücüler oto yıkamacılarda yoğunluğa sebep oldu. Oto yıkamacılarda kuyruklar oluştu.
Gündem - Gündem
3 saat 42 dakika önce

Fahrettin Altun: TRT, ciddi atılımlar gerçekleşti

İletişim Başkanı Altun, TRT İspanyolca'nın tanıtım programında konuştu. Altun, konuşmasında "TRT, son dönemde uluslararası yayıncılık alanında ciddi atılımlar gerçekleştirdi. TRT uluslararası dijital haber kanallarının takipçisi 44 milyonu geçti. TRT İspanyolca kanalımız da aynı ilgiye mazhar olacaktır" dedi.
 - Yerlerde yuvarlanan AK Partili isimden ilk açıklama
3 saat 55 dakika önce

Yerlerde yuvarlanan AK Partili İbrahim Efe'den ilk açıklama: Öfkeme yenik düştüm

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe'yi ittirmesi neticesinde yere düşerek yuvarlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Efe, "İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim" dedi.
 - Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında sil baştan
4 saat 5 dakika önce

Korhan Berzeg'i arama çalışmalarında sil baştan! Yeni ipuçlarının peşine düşüldü

Kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait yeni ipuçları bulmak amacıyla yapılan çalışmalar 3’üncü gününde de devam ediyor. Kızı Nisa Berzeg ve eşi Angela Berzeg'in DNA örneği vermesinin ardından diğer kızı olan Sibel Berzeg’in de dün Amerika’dan İstanbul’a geldiği öğrenildi. 
 - İkinci 'Kadir Şeker' vakasında yeni gelişme
4 saat 36 dakika önce

İkinci 'Kadir Şeker' vakasında yeni gelişme: Teslim oldular, hapis cezaları onandı

Eskişehir’de eşini ve kızını bıçakla yaralayan şahsı, kavgayı ayırdığı esnada bıçakladığı için yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezası onanan Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin Eskişehir Adliyesine gelerek teslim oldu. Adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine götürülen Daşkıran’ın ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.
 - Taksim canisinin cezası belli oldu
4 saat 59 dakika önce

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında son dakika! Albashır'e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde altı kişinin öldüğü, 18’i tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada bombalı eylemi gerçekleştiren sanık Albashır'e 7kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve bin 794 yıl hapis cezası verildi.
Gündem - Gündem
5 saat 50 dakika önce

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Öğretmeni darbeden veli tutuklandı

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul’da öğretmeni darp eden öğrenci velisinin tutuklandığını bildirdi. Tunç, "Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez" dedi.
 - Fatih Erbakan çay sohbetine neden çağrılmadı?
5 saat 51 dakika önce

Fatih Erbakan Meclis'teki çay sohbetine neden çağrılmadı? AK Parti'den açıklama var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle çay sohbeti gerçekleştirmişti. Sohbete Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan çağrılmamıştı. Konuyla ilgili AK Parti cephesinden ilk açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Planlanarak gelişmedi. Meclis Başkanı tarafından o anda önerildi. O anda geliştiği için oldu özel plan çerçevesinde değildi" dedi.
 - Şüphelinin akıbeti belli oldu
6 saat 6 dakika önce

Kelime-i Tevhid yazılı bayrakla yürüyen kişiye küfür eden şüpheli tutuklandı

Eskişehir’de yapılan Gazze’ye destek yürüyüşünün ardından elindeki ‘Kelime-i Tevhid’ yazılı bayrakla yürüyen şahsa küfür edip müdahalede bulunduğu için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gündem - Gündem
6 saat 50 dakika önce

Evlerine çağırdıkları kişiyi darp eden sağlık çalışanı 2 kadın tutuklandı

Samsun’da sağlık çalışanı iki kadın evlerine çağırdıkları bir kişiyi darp etti, ardından banka hesabındaki parayı da kendi üzerlerine geçirdi. Şikayet üzerine harekete geçen ekipler, iki kadını da tutuklayarak cezaevine gönderdi.
Gündem - Gündem
7 saat 1 dakika önce

İstanbul'da pazar günü yola çıkacaklar dikkat! Kilit güzergahlar trafiğe kapatılacak

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında İstanbul'da bazı noktalar trafiğe kapatılacak. İstanbul Valiliği bazı yolların saat 07.00'da, bazılarının ise 08.00’da ve 09.00’da kapatılacağı duyuruldu. İşte kapatılacak güzergahlar... 
 - Meşhur muhtar adayının hedefi 2028
7 saat 15 dakika önce

Seçimi kazanamayınca hastaneye kaldırılmıştı: Elazığ'ın meşhur muhtar adayının hedefi 2028

Elazığ’da 14 Mayıs 2023 seçimlerinde bağımsız milletvekili olan ve kazanamadığını öğrendiğinde hastaneye kaldırılması ile gündeme gelen Salıbaba Mahallesi Muhtarı Muhammet Hacı Güneş, yerel seçimlerde yeniden muhtar seçildi. Muhtar Güneş, 2028 seçimlerinde milletvekililği için yine aday olacağını belirterek, şimdiden vatandaşları gezerek oy istemeye başladı.
Sona Git