BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımın tadı

Ağzımın tadı

Pirinçli yürek sarma



Pirinçli yürek sarma MALZEME: Yarım kilo koyun yüreği, 1 bardak pirinç, 2 bardak su, isteğe göre tuz ve karabiber, bir tutam dereotu, dolma fıstığı, 1 domates rendesi, 1 küçük havuç, 1 küçük patates, katıyağ, sıvıyağ. HAZIRLANIŞI: Önce pirinci tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın ve süzün. Sonra bir kaba alarak içine karabiber, dereotu, dolma fıstığı ve domates rendesi ilave ederek karıştırın. Diğer tarafta koyun yüreğini parçalamadan bütün olarak yanlamasına kesip açın. İyice yıkadıktan sonra hazırladığınız pilavlı içi yüreğin ortasına yerleştirerek sarın. Sonra yağlı tepsiye koyun. 20-25 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın. Dilerseniz havuç ve patatesleri kabuklarını soyup dilimledikten sonra kızartarak yürek sarmanın yanında servis yapın. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN * En iyi yemek, dibi kalın ve düz olan tencerede pişer. * Unlu tatlılara bir tutam tuz ilave ederseniz lezzeti artar.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT