BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Dantel zerafeti

Dantel zerafeti

Ağzımızın tadı cevizli pasta



AKLINIZDA BULUNSUN - Yumurtalar metal kapta çırpılırsa kararır. Porselen kapta hafif ısıtalarak çırpılırsa hem daha iyi kabarır hem de kararmaz. - Hamur dinlendirilirken üzerine nemli bir bez örtülürse kabuk tutmaz. AĞZIMIZIN TADI CEVİZLİ PASTA MALZEME: 250 gr ceviz, 30 tane kedi dili bisküvi, 250 gr çikolata, 5 yumurta sarısı, yarım litre süt, 1.5 çay bardağı krema, 300 gr tozşeker, 4 çorba kaşığı un, 125 gr katıyağ, 1 paket vanilya. HAZIRLANIŞI - Kremayı hazırlamak için, önce yağın oda sıcaklığına gelmesini sağlayınız. Bir kaba sütü ve vanilyayı koyup, ateşte karıştırarak kaynatınız. Ayrı bir kapta şekerin üçte ikisini, yağ ve rendelenmiş cevizi karıştırarak iyice çırpın. Başka bir kapta yumurta sarılarını, kalan şekeri ve unu karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave ederek hafif ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Sonra biraz soğumaya bırakın. İçine daha önceden hazırladığınız şeker, yağ ve rendelenmiş ceviz karışımını ekleyiniz. Krema soğurken, pasta kalıbına bisküvileri dizin, içini de bunlarla doldurun. Sonra soğuk kremayı boşaltın. Üzerini kapatıp buzdolabına koyup bir gün bekletin. Sonra çikolataları bir kabın içine koyup başka bir kapta sıcak suyun içine bırakın. Eriyen çikolatayı tahta kaşıkla pastanın üzerine dökün ve üzerini iri ceviz parçaları ile süsleyin. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT