BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Susamlı

Susamlı



MALZEME: 250 mlt. süt, 500 gr. un, 250 gr. tozşeker (1 su bardağından biraz fazla), 1 yumurta, 60 gr. katıyağ, 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tahin, yeteri kadar tarçın, yeteri kadar yenibahar, 1 yemek kaşığı çörek otu, susam, 42 gr. yaş maya. HAZIRLANIŞI: Sütü ılıtıp, biraz şeker ve biraz un ile karıştırarak boza kıvamında ön hamur hazırlayınız. Mayayı içinde ufalayıp iyice karıştırınız. Ilık bir yerde 10 dakika bekletiniz. Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Kalan un, şeker, yumurtanın sarısı, katıyağ, sıvıyağ, tahin, çörek otu ve baharatları ön hamur ile karıştırıp yoğurup asıl hamuru hazırlayınız. Yine ılık bir yerde iki misli kabarana kadar bekleyiniz. Kabaran hamuru yoğurup ceviz iriliğinde parçalara ayırınız. Yumurtanın akını bir çatalla çırpınız. Hamur parçalarını önce yumurtaya sonra susama bulayınız. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz. 15 dakika daha bekletip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriniz. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT