Halterde 21 sporcuda doping çıktı

Halterde 21 sporcuda doping çıktı

DİĞER SPORLAR Haberleri

23 yaş altı Halter Milli Takımı'nda 5 halterciden alınan numunelerin pozitif çıkmasının ardından yapılan testlerde 16 haltercide daha yasaklı madde tespit edildi.


Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'u istifaya götüren doping olayının ardından bir doping skandalı daha patlak verdi. İkinci doping şokunda 23 yaş altı Halter Milli Takımı'nda 16 sporcuda yasaklı maddeye rastlandı. Geçen yıl Kasım ayında İsrail'de düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası'nda 5 Türk sporcunun testlerinde doping kapsamına giren yasaklı 'Stanozolol' maddesi bulunmuştu. Köln'de bulunan doping kontrol merkezinden gelen numunelerin dopingli çıkması üzerine dönemin başkanı Hasan Akkuş, tüm sporcuların numunelerini tekrar Köln'e gönderdi. Geçen hafta cuma günü Köln'den gelen cevap federasyon yetkililerine bir şok daha yaşattı. 5 sporcunun dışında gönderilen 16 numunenin de dopingli çıkması federasyon yetkililerini şaşırtırken, bugün tüm sporculara dopingli oldukları tebliğ edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...