BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk bardak su ile yoğurun.



Saray sarması MALZEME: 1 kg. baklavalık un, yarım kg. buğday nişastası, 4 yumurta, 5 çay kaşığı tuz, 1-1.5 su bardağı su, 7 bardak dövülmüş antepfıstığı. Şerbeti için: 8 bardak şeker, 12 bardak su. HAZIRLANIŞI: Bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk bardak su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8’er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın. Açtığınız yufkaların üzerine fıstık serpin. Yufkayı oklavaya sararak kenarlarından büzün. Büzdüğünüz yufkayı oklavadan bozmadan çıkararak fırın tepsisine dizin. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm’lik dilimler halinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bolca erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için 8 bardak şeker ve 12 bardak suyu kaynatın. Sonra sıcak tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT