BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Taşikardi korkutmasın

Taşikardi korkutmasın

Her yaş grubunda; normal atışın 1 fazlası; kalbin hızlı attığını gösterir.



Kalbin; dakikada 90’dan fazla atmasına, tıp dilinde “Taşikardi” denir. Ancak bu sayı, yanda görüldüğü gibi yaş gruplarına göre değişir. Her yaş grubunda; normal atışın 1 fazlası; kalbin hızlı attığını gösterir. Taşikardi; her zaman kalb hastalığının belirtisi değildir. Çünkü; koşmak, sindirilmesi güç şeyler yemek, heyecanlanmak, sigara, içki, çay, kahve, zehirlenmek, bazı ilaçlar ve kadınların aybaşı hali taşikardiye sebep olabilir. Bu çeşit taşikardi, sebebin ortadan kalkmasıyla geçer. Ancak; kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, ateşli hastalıklar ve zehirlenmeler de taşikardi yapar. Bu sebeple, doktora başvurmak gerekir. Tedavi maksadıyla aşağıdaki reçeteler kullanılır: * 4 Bardak suya; 2 tutam mercanköşk konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülüp, 1 çay bardağı içilir. * 4 bardak suya; 2 tutam lavanta çiçeği konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir. * 1 çay bardağı suya, 5 damla naneruhu konur. Karıştırılıp, içilir. * 4 bardak suya; 1 tatlı kaşığı karanfil konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere ikişer çorba kaşığı içilir. * 1 çay bardağı pekmeze, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi konup, içilir. * 4 bardak suya; 2 tutam karabaşotu konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir. * 1 çay bardağı sıcak suya; 1 kahve kaşığı anason konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. * 4 bardak suya; 2 tutam yabani kereviz yaprağı konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 2 kere, birer kahve fincanı içilir. * 4 bardak suya; 3 tutam melissa konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir. * 1 çay bardağı sıcak suya; 2 tane söğüt yaprağı ufalanır. 10 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Aynı işlem, yemeklerden sonra tekrar edilir. * 4 bardak suya; 2 tutam akdiken konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 2 kere, birer kahve fincanı içilir. AYRICA; başı soğuk su ile yıkamak, yeşil biber, ayva, elma, marul, erik, kiraz, armut, badem, portakal, fasulye, soğan, sarmısak, maydanoz, lahana, havuç, nar yemek; ıhlamur, limon suyu, nar suyu içmek faydalıdır.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT