BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > KESTANE kalp dostu!

KESTANE kalp dostu!

Düşük miktarda yağ ve içinde bulunan potasyum ile kestane, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde önemli rol üstleniyor.



Kestane şekeri, zorlu bir sürecin ardından satışa veriliyor. Dünya kestane üretiminin yüzde 10’dan fazlasını gerçekleştiren Türkiye’de yılda ortalama 70 bin ton kestane üretiliyor. Lezzetiyle hemen her damak zevkine hitap eden, yurt dışına ihraç edilen kestane şekeri, oldukça zahmetli bir süreçten geçerek tüketiciye ulaşıyor. Fabrikalarda boylarına göre ayrılan, kurutulan kestaneler, makineyle soyulup haşlandıktan sonra şeker ve çikolataya dönüştürülüyor. BAĞIRSAK VE KALP İÇİN FAYDALI Kestanenin doku yapısını oluşturan lifler, bağırsak hareketini düzenliyor. Kestanenin zararlı maddelerin vücuttan atılmasında ve kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesinde etkili olduğu da biliniyor. Çok düşük miktarlarda yağ ihtiva eden kestane, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde de önemli rol üstleniyor. İçerdiği potasyum sebebiyle sinir sistemi ve kalp kaslarının çalışması üzerinde etkili olduğu belirtilen kestane, fosfor ve kalsiyum varlığıyla kemik ve diş oluşumuna katkıda bulunuyor.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT