BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

7 silme yemek kaşığı un, yarım su bardağı süt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı katıyağ, 1 adet soğan, 150 gr. yağsız kıyma, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 2 adet domates, tuz, karabiber arzu ettiğiniz her çeşit yeşillik.



Kıymalı gözleme MALZEME: (2 kişilik): 7 silme yemek kaşığı un, yarım su bardağı süt, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı katıyağ, 1 adet soğan, 150 gr. yağsız kıyma, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 2 adet domates, tuz, karabiber arzu ettiğiniz her çeşit yeşillik. HAZIRLANIŞI: Unu, tuz, süt ve yumurta, iki yemek kaşığı kıyılmış yeşillikle çırpın. Katı yağda iki gözleme pişirin. Soğanla kıymayı sıvı yağda kavurun. Doğranmış domatesi ilave edip 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı yeşillikle tatlandırın. Gözlemelerin içine harcı koyup ikiye katlayın. Üzerine yeşilliklerden serperek servis yapın. Afiyet olsun... AKLINIZDA BULUNSUN Haşladığınız katı yumurtalar dilimlenirken dağılıyor mu? İşte çözümü: Yumurtayı dilimlemek için kullanacağınız bıçağı önce sıcak suya batırıp ıslatın sonra kurulamadan yumurtalarınızı dilimleyin.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT