HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Galatasaray Konya maçı özeti ve golleri

Kaynak:
Galatasaray Konya maçı özeti ve golleri

SPOR Haberleri  / 

Süper Lig'in 10. haftasında perde Galatasaray Torku Konyaspor maçı ile açılıyor. Galatasaray Konya maçı özeti ve golleri bu sayfada olacak.

Süper Lig'in 10. haftasında 16 puanla 5. sırada bulunan Galatasaray, 10 puanla 12. sırada bulunan Torku Konyaspor 'u kendi sahasında ağırlıyor. nbsp;Türk Telekom Arena'da saat 20.00'da başlayan maçı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetiyor.

GALATASARAY 1-1 TORKU KONYASPOR
KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR (CANLI)


Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlanıyor.

45'Sağ kanattan gelişen atakta son çizgi yakınlarında topla buluşan Umut'un ceza alanına ortasında Didier Drogba, topa güzel yükseldi ve sert bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

45'GOL! Didier Drogba

45'Bu kez sol kanatta topla buluşan Melo, ceza alanına girdi ama rakibinden sıyrılmak isterken faul yaptı.

45'Galatasaray'da Emmanuel Eboue, sağ kanattan ceza alanına kadar gitti ama yerden pasında savunma araya girdi.

45'Bir başka Galatasaray atağında Drogba'nın ceza alanına yükselttiği topa Burak hareketlendi ama top kaleci Itandje'de kaldı.

45'İlk yarının sonuna 4 dakika ilave edildi.

44'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Sabri rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

43'Bu kez gelişen Galatasaray atağında Sabri, rakibinden sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı ama oyun devam etti.

42'Sol kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Recep'in ceza alanına ortasında Gekas'tan önce savunmada Semih topu uzaklaştırdı.

41'Gelişen Galatasaray atağında Drogba'nın pasıyla topla buluşan Melo'nun şutu yandan dışarıya gitti.

40'Galatasaray, istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamıyor.

39'Bu kez sol kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Recep'in ceza alanına ortasında Hasan'dan önce kaleci Muslera topun sahibi oldu.

38'Torku Konyaspor'un ender gelişen atakları özellikle Gekas'la çok tehlikeli oluyor. Ceza yayında topla buluşan Gekas'ın vuruşu savunmaya çarpıp Muslera'da kaldı.

37'Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Emre'nin ceza alanına yaptığı ortada Melo'nun kafa vuruşu dışarıya gitti.

36'Galatasaray, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

35'Ardından gelişen Galatasaray karşı atağında Emre'nin ceza alanına ortasında Burak'ın Drogba'ya indirdiği top doğrudan dışarıya gitti.

34'Torku Konyaspor inanılmaz bir pozisyon kaçırdı. Muslera, karşı karşıya pozisyonda Ömer Ali'nin topunu kurtarmayı başardı.

33'Mücadele oyunun başından itibaren yapılan faullerden ve sakatlanmalardan dolayı çok fazla durdu. Bu dakika içinde de Torku Konyaspor'da Tomas Borek, bir sakatlık geçirdi.

32'Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Burak Yılmaz'a faul yapan Ergün Teber sarı kart gördü.

31'Topla oynama oranlarında bu dakika itibariyle Galatasaray'ın Torku Konyaspor'a oranla %65'e %35 üstünlüğü bulunuyor.

30'Galatasaray'da Emmanuel Eboue ve Sabri Sarıoğlu değişmeli olarak sağ ve sol bekte görev yapıyorlar.

29'Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Emre'nin topuna hareketlenen Sabri, rakibinden sıyrılıp ceza alanına ortasını gönderdi ama topa kimse dokunamadı ve top direğin dibinden dışarıya gitti.

28'Bu kez gelişen Torku Konyaspor atağında sol kanatta Hasan'ın ceza alanına ortasında Borek'ten önce savunma topu uzaklaştırdı.

27'Hızlı gelişen Galatasaray atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Emre'nin sağ kanattan ileriye koşu yapan Eboue'ye pasında Eboue topa yetişemedi.

26'Karşılaşma kaldığı yerden yeniden başladı.

25'Fernando Muslera'nın tedavisi tamamlandı ve şu anda oyuna devam ediyor.

24'Galatasaray, bugün mücadeleye şanssızlıkla başladı. Wesley Sneijder, sakatlanıp oyunu terk etmek durumunda kaldı ve şu anda Muslera'nın da tedavisinin tamamlanması bekleniyor. Yedek kaleci Eray da hazırlık içinde.

23'Fernando Muslera'nın tedavisi oyun alanı içinde devam ediyor. Oyun şu anda durmuş durumda.

22'Etkili gelişen Torku Konyaspor atağında sol kanatta topla buluşan Ergün'ün ceza alanına ortasında Hasan'ın indirdiği topta Gekas ve Muslera topa beraber hareketlendi ve Muslera topu uzaklaştırırken Gekas, Muslera'ya faul yaptı.

21'Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Eboue'nin ceza alanına ortasında top kaleci Itandje'da kaldı.

20'Galatasaraylı oyuncular beraberlik için rakip yarı alanda pozisyon bulmaya çalışıyor.

19'Bir başka Galatasaray atağında ceza alanı dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Selçuk'un sert şutu üstten dışarıya gitti.

18'Gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz, rakip yarı alanda rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

17'Fernando Muslera, iki kez aynı hatayı yaptı ama topu uzaklaştırmayı başarmıştı ama son pozisyonda topu ağlarda gördü.

16'Galatasaray kalecisi Muslera yine kendisine atılan topta hata yaptı ve topu kısa düştü. Topu alan Gekas, ceza alanına kadar gelip pasını Recep'e verdi ve Recep de topu ağlarla buluşturdu.

16'GOL! Recep Aydın

14'Etkili gelişen Torku Konyaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Hasan Kabze, verkaç yapıp ceza alanına girdi ama kalesini zamanında terk eden Muslera topun sahibi oldu.

13'Galatasaray rakip yarı alana iyice yerleşmiş durumda. Bu arada Torku Konyaspor'da Selim Ay, bir sakatlık geçirdi ve tedavisi yapılıyor.

12'Kullanılan serbest vuruşta Drogba'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

11'Gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Umut'un daha iç tarafta ceza alanına yakın bir noktada bulunan Drogba'ya pasında Drogba, Selim'den sıyrılıp yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

10'Sağ kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Mehmet'in ceza alanına ortasında Gekas, için ofsayt bayrağı kalktı.

9'Bu arada Galatasaray'da Wesley Sneijder sakatlandı ve oyuna devam edemeyecek. Sneijder'in yerine Emre Çolak oyuna girdi.

8'Fernando Muslera, kendisine atılan geri pasta topu uzaklaştırmak isterken top kısa düştü ve topla buluşan Gekas'ın kaleye şutu yandan dışarıya gitti.

7'Sarı kırmızılı ekip bir başka etkili atak geliştirdi ve Burak Yılmaz, ön cepheden ceza alanına gireceği sırada yerde kaldı ama oyun devam etti.

6'Galatasaray gole yaklaştı. Sağ kanattan ceza alanına yerden gönderilen pasta topla buluşan Sneijer dönüp kaleye vurmak istedi ama topa istediği gibi dokunamadı.

5'Bu araca Galatasaray kalecisi Muslera kendisine atılan geri pasta Muslera, Gekas'ı çalımlarken risk aldı ama topu savunmadaki arkadaşlarına göndermeyi başardı.

4'Torku Konyaspor kontra atağa çıkacaktı ama orta alanda baskıyla Galatasaraylı oyuncular topu kazandı.

3' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz, rakibinden sıyrılıp ceza alanına girmek istedi ama rakibine faul yaptı.

2' Galatasaray hazırlık paslarıyla pozisyon arıyor.

1' Karşılaşma Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

- Son 2 sezonun gol kralı Burak Yılmaz, bugün Torku Konyaspor ağlarını 2 kez havalandırdığı takdirde Süper Lig'deki gol sayısını 100'e yükseltecek.

- Torku Konyaspor'un Spor Toto Süper Lig'de en golcü isimleri attıkları 2'şer golle; Ali Çamdalı, Recep Aydın ve Theofanis Gekas.

- Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de en golcü ismi 5 golü bulunan Didier Drogba.

İLK 11'LER

Galatasaray: nbsp;Muslera, Dany, Chedjou, Semih, Sabri, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak, Umut, Drogba.Torku Konyaspor: nbsp;Itandje, Erdinç, Selim, Ergün, Ali Turan, Mehmet Güven, Ali Çamdalı, Erdal, Recep, Gekas, Djalma.

Stat: TT Arena
Saat: 20:00
Hakem: M.Kamil Abitoğlu

2 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ
Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde 6. resmi karşılaşmasına çıkacak Galatasaray, geçen hafta oynadığı Kayserispor müsabakasıyla bu sezon Süper Lig'de ilk defa iki maçlık galibiyet serisi yakaladı. Arka arkaya oynadığı Kardemir Karabükspor ve Kayserispor müsabakalarından galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, ligdeki galibiyet serisini 3'e çıkarmanın hesabını yapıyor.

CUMA SENDROMU CAN SIKIYOR
"Cim Bom", Spor Toto Süper Lig'de bu sezon cuma günleri oynadığı karşılaşmalardan 3 puan çıkaramadı. Şampiyon tamamladığı geçen sezon da cuma günleri oynadığı 9 karşılaşmanın 6'sında puan kaybı yaşayan sarı-kırmızılılar, bu sezon cuma günü çıktığı iki karşılaşmayı kazanamadı. Ligin 3. haftasında 30 Ağustos Cuma günü çıktığı Eskişehirspor deplasmanından 0-0'lık sonuçla dönen Galatasaray, 4. haftada evinde ağırladığı Medical Park Antalyaspor'la ise 1-1 berabere kaldı. Bu sezonki 3. cuma maçını oynayacak sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçı öncesinde cuma sendromunu aşmak istiyor.

G.SARAY AÇIKARA ÜSTÜN
Galatasaray ile Torku Konyaspor, bugün yapılacak maçla birlikte lig tarihinde 25. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 24 lig maçından 19'unu Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 51 golüne, yeşil-beyazlılar 15 golle yanıt verebildi. Taraflar ligde en son 2010-11 sezonunda karşılaştı. Galatasaray, deplasmanda 1-0, evinde ise cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 2-0 galip geldi.

SPOR
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...