Kahverengi Gençlikten mesaj var

A -
A +
"Kahverengi Gençlik ve Kültür Dayanışma Derneği'nin bünyesinde barındırdığımız yetim ve ihtiyaç sahibi gençlerimiz var. Bu gençler için öğrenci evleri ve misafirhane açtık. Bunların giyim, gıda, eğitim, barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hizmetlerimizi aksatmadan tam yapabilmemiz için her türlü yardıma ihtiyacımız var. Bundan sonra bilgilendirme maksadıyla, sistemli olarak derneğimizin çalışmalarını özetleyerek takdim edeceğiz inşallah. 
Malumunuz, www.islamreligion.tv sayfası da Kahverengi Derneği'nin hizmetlerindendir. 
Ayrıca yine ihtiyaç sahibi gençler için Eğitim Merkezi ve bir de Kız Kur'an Kursu açtık. 
Derneğimizin bünyesinde yaklaşık 500 civarında genç var. 
Bunlardan bazılarına mesleki eğitim veriyor, bazılarının günlük zaruri ihtiyaçlarını karşılıyor, bazılarına ise burs sağlıyoruz. 
Bu hizmetlerin devamı için imkânı olan hayırsever okuyucularımızın abilerimizin ve ablalarımızın önce yürekten dualarına, sonra var ise maddi desteklerine muhtacız. 
Ayrıca yardımların dışında, bu gençlere maddi destek sağlayabilmek için yine gençlerin çalıştığı bir Reklam Ajansı kurduk. Burada profesyonelce tanıtım, reklâm filmleri, web yazılım, katalog, baskı, tasarım hizmetleri veriyoruz.
Destek olmak isteyenlerin bu şekilde onlara iş vererek ve onlardan iş isteyerek de yardım ve hizmet etmeleri mümkündür. Hem işlerini yaptıracaklar, hem de vakfımıza destek vermiş olacaklar. Bizlere referans olmanızı ve ihtiyaç duyduğunuz hizmetlerde bizi tercih etmenizi çok mühimsiyoruz, önemsiyoruz.
Muhabbetlerimizle selam ve duâ eder, hayırlı ve sevindirici haberlerinizi bekleriz. Allahü teâlâya emanet olunuz. 
İletişim Bilgilerimiz:
0212 999 77 00
http://issuu.com/yakuparvas/docs/dernek_katalog
Ragıp Karadayı-İstanbul

Turizm kenti Artvin'e davet var
"Artvin turizm kenti nasıl olur diye herkes kafa yorarken ben de konu ile ilgili olarak bir fikir jimnastiği yaptım. Karadeniz'de yeşil ile mavinin buluştuğu kentimiz gerçekten doğa güzellikleri ile ön plana çıkan bir kent. Şavşat'ın güzel köyleri, yaylaları,  özellikle Yavuz köyü, festivalleri, Ardanuç'un kanyonu ve doğası, Murgul'un festivalleri ve doğası, Borçka'nın Kara Gölü, maçaheli ve organik balı, Arhavi'nin ve Hopa'nın denizi yeşili festivalleri, Yusufeli'nin tarihi ve kültürel yapısı vb." diyerek birçok özelliğine değinmiş okuyucumuz. Emek vererek kaleme aldığı uzun yazısında "her biri birbirinden önemli ve turizm değeri olan Artvin'in doğal güzellikleri turizme ekonomik olarak katkı sağlayacak.  Ayder'e gittim giriş için 10 lira aldılar. Ayder Karadeniz Bölgesinde harika bir coğrafya. Pansiyonları, ulaşım kolaylığı yolları, lokantaları ve hizmet sektörü, yerel ürünlerin pazarlandığı dükkânlar, kaplıcaları ile harika. Biz de Artvin olarak turistlere aynı hizmeti sunduğumuzda eminim ki Rize kadar olmasa da Rize'yi yakalayacak dereceye geliriz kanaatindeyim" diyerek Artvin'e turizm daveti yapmış Artvin'den saygıdeğer Yüksel Kantar. Kendisine teşekkür ediyoruz.

İETT duraklarında sigara içenler
"İstanbul'da tüm otobüs duraklarında, metrobüs duraklarında ve tramvay duraklarında yasak olmasına rağmen sigara içiliyor. Adam açık hava diye yakıyor sigarasını tüttürüyor. Rüzgâr ne taraftan eserse o dumanı karşı taraftaki diğer yolcunun olduğu gibi ağzına burnuna doluyor. Söz etseniz mümkün değil. Herkes burnundan soluyor. Etmeseniz durduk yerde elin içtiği sigaranın dumanına maruz kalıyorsunuz. İnsanlarda anlayış olması lazım, içtiği sigaranın dumanının nereye gittiğine bir bakması lazım ama o hassasiyet onda nerede? Kafada kim bilir neler var dumanı içine çekerken... İyi de bu duman meraklılarını kim durdurabilir acaba? Ayrıca yine tüm otobüs duraklarına en az 25 metre mesafede araç park edilmemesi gerektiği halde işlek caddelerde neredeyse tüm duraklar işgal edilmiş durumda. İETT'nin bilgisine arz ederiz.
H. A.- İstanbul

Okuyucularımızın dikkatine
Köşemize özellikle kurum ve kuruluşlarla ilgili derdini gönderen okuyucularımızdan bilgiler bizde saklı kalacak şekilde email ve telefon bilgilerini göndermelerini de rica ediyorum. Çünkü bu kurumlar sizin derdinizle ilgilenmek için bize müracaat ettiklerinde size ulaşmakta zorlanıyoruz. Daha önemlisi sizin derdinizin dermanı gecikmiş oluyor. Saygılarımla. F.A.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.