ABD'den 'Kararlılık Fırtınası' operasyonuna tam destek

ABD'den 'Kararlılık Fırtınası' operasyonuna tam destek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başkan Barack Obama'nın emri doğrultusunda ABD, Yemen'e askerî operasyon düzenleyen ülkelere lojistik yardım ve istihbarat desteği sağladığını duyurdu.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan imzasıyla yapılan açıklamada, ABD yönetiminin Husilerin seçilmiş hükümete yönelik askeri eylemlerini sert bir şekilde kınadığı bildirildi. Meehan, "ABD güçleri Yemen'de doğrudan askeri eyleme girmese de ülkemizin askerî ve istihbarat desteğini koordine etmek için Suudi Arabistan ile Ortak Planlama Hücresi oluşturuyoruz" dedi. Obama'ya Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden Arizona Senatörü John McCain ile Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham da destek verdi. İki Senatör, "Suudi Arabistan ve Arap ortaklarımız, iç savaşa dönüşen Yemen'de düzeni yeniden sağlamaya dönük çabalarında bizim desteğimizi hak ediyor" ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...