HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kolombiya'da avm saldırısıyla ilgili 8 kişi yakalandı

Düzenleyen:
Kolombiya'da avm saldırısıyla ilgili 8 kişi yakalandı
Bogota, Kolombiya, Patlama, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kolombiya’da geçen hafta başkent Bogota’daki bir alışveriş merkezinde 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyla ilgili 8 kişi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürü General Jorge Hernando Nieto Rojas, Başsavcı Nestor Humberto Martinez ve Bogota Güvenlik ve Adalet Sekreteri Daniel Mejia Londono ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 17 Haziran’daki saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 4’ü kadın 8 kişinin yakalandığını açıkladı. Başkent Bogota ve Tolima şehirlerindeki operasyonlarda yakalanan kişilerin, yasa dışı Halkın Devrimci Hareketi (MRP) örgütü üyesi olduklarını belirten Nieto, şüphelilerin 2015-2017 yıllarında gerçekleşen 15 terör eyleminde rol alıp almadıklarının araştırıldığını söyledi. Nieto, yakalananların, "terörizm, cinayet, suç işlemek amacıyla çete kurma ve adam kaçırma" gibi suçlardan yargılanacağını kaydetti. Başsavcı Martinez de söz konusu kişilerden 2’sinin saldırıdan bir gün önce 16 Mart’ta yapılan operasyonda, patlayıcılarla yakalandığını ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını aktardı. Martinez, bu kişilerin o zaman herhangi bir saldırı olmadığı için terörizmle suçlanamadığını ve serbest kaldığını ifade etti.

- "Umarım olay hakimler için ders olur"
Fransa ziyaretini tamamlayan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da ülkesine dönmeden önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Böyle kararlar alan bazı hakimler var ve bu kararlar bizi üzüyor. Umarım bu olay hakimler için bir ders olur ve suç işlemeye niyeti olan insanlar hakkında daha dikkatli kararlar alırlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bogota'nın Chapinero bölgesindeki Andino Alışveriş Merkezi'nde, 17 Haziran'da düzenlenen saldırıda biri Fransız 3 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda 9 kişi de yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...