Başbakan Davutoğlu'ndan diplomatik misyonlara yönelik saldırılara kınama

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu'ndan diplomatik misyonlara yönelik saldırılara kınama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Suudi Arabistan'ın İran'daki diplomatik misyonlarına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Suudi Arabistan'da, Şii bir din adamının da aralarında bulunduğu 44'ü de El Kaide mensubu, 47 kişinin idamıyla başlayan gerilim, Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binasının ateşe verilmesiyle daha da tırmandı. Diplomatik misyonlar, uluslararası anlaşmaların koruması altındadır ve her türlü gerilim ve çatışma ortamında bile güvenlik altına alınmalıdır. Geçmişte diplomatları ve diplomatik misyonları saldırıya uğramış bir ülke olarak, hangi gerekçeyle olursa olsun diplomatik unsurlara yönelik saldırılar kabul edilemez, bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Şu anda ne yazık ki iki ülke arasındaki diplomatik bağlar tamamen kopmuş durumda."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...