'Yasama dokunulmazlığı kimseye suç işleme özgürlüğü vermez'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yasama dokunulmazlığı kimseye suç işleme özgürlüğü vermez'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bozdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki çalışmalara ilişkin, "Yasama dokunulmazlığı, kimseye suç işleme özgürlüğü vermez" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki çalışmalara ilişkin, "Yasama dokunulmazlığı milletvekillerinin sadece görevlerini yapmak için tanınmış bir haktır. Yoksa milletvekillerinin ceza kanunu veya özel ceza kanunlarında suç olarak tanımlanan fiilleri yapmak için onlara tanınmış bir imtiyaz değildir. Yasama dokunulmazlığı, kimseye suç işleme özgürlüğü vermez" dedi.

'Dokunulmazlık tamamen kaldırılıyor değerlendirmeleri doğru değil'

Bozdağ, "Bu, dokunulmazlığın kaldırılması, milletvekillerinin geleceğe dönük dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik anlamına gelmemektedir. Bu, dosyalar dışında dokunulmazlığın kaldırılması anlamına da gelmiyor. Bu sadece mecliste bulunan fezlekelerle ilgili ve sınırlı olmak kaydıyla dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve bu suçlarla ilgili, sınırlı, milletvekillerinin yargılanmasının önündeki engelin kaldırılması sonucu olacaktır. Bazıları bunu yorumlarken, 'dokunulmazlık tamamen kaldırılıyor, milletvekilliği düşüyor' şeklinde değerlendirmeler yapıyor. Bunlar doğru değerlendirmeler değil" dedi.

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...