Haliç Üniversitesi’ne kayyum atandı

Düzenleyen:
Haliç Üniversitesi’ne kayyum atandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

YÖK Genel Kurul’u yapılan denetimlerde “kötü yönetildiği” tespit edilen Haliç Üniversitesi’nin faaliyet iznini durdurdu ve yönetimini İstanbul Üniversitesi’ne devretti. Okulun öğrencileri, herhangi mağduriyet yaşamadan öğrenimlerine devam edecek.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında "kötü yönetildiğini" tespit ettiği Haliç Üniversitesi'nin faaliyetlerini durdurma kararı aldı. YÖK Denetleme Kurulu'nun 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yaptığı genel denetimlerde, üniversitenin "kötü yönetim" nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı ve büyük mali sorunlar içinde olduğu tespit edildi. Denetleme Kurulu bu tespitler sonucunda, öğrenci ve öğretim üyelerinin haklarının korunması ve eğitim öğretimin devam etmesi için mevzuat hükümlerince üniversitenin faaliyet izninin durdurulması önleminin uygulanması yönünde karar verdi.

YENİ HEYET BELİRLENECEK

Kurulun kararı sonucunda, Haliç Üniversitesinin yönetimi, garantör üniversite konumundaki, İstanbul Üniversitesine geçici olarak devredildi. Mütevelli heyetinde bulunan, Başkan Av. Mansur Topçuoğlu, Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Eyyüp Sanay, Av. Korkut Hazinedar, üyeler Prof. Dr. Remzi Çetin, Zeynep Yaman, Reyhan Topçuoğlu, Oktay Özçelik ve Remzi Topçuoğlu kararla birlikte görevlerinden uzaklaştırıldı. Heyet yönetimi yeniden belirleninceye kadar da heyetin görevlerini, İstanbul Üniversitesinin yönetim kurulu yürütecek. Bu sürecin ardından Haliç Üniversitesindeki öğretim faaliyetleri yeni mütevelli heyetiyle devam edecek.

SORUN YAŞAMAYACAKLAR

YÖK Denetleme Kurulu, üniversitede yeni heyet tarafından yürütülecek öğretim faaliyetlerini tekrar değerlendirecek ve bunun sonucunda üniversitenin eski statüsüne kavuşmasına karar verebilecek. YÖK yetkilileri, Haliç Üniversitesinin öğrencilerinin herhangi mağduriyet yaşamadan öğretim faaliyetlerine devam edebileceğini belirtti. Yetkililer, kararın üniversitedeki akademisyenler ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için alındığını vurguladı.

EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Öte yandan Haliç Üniversitesi dün eğitim öğretime bir gün ara verdiğini duyurdu ve resmi sosyal medya hesaplarından #bizeheryerhalic etiketiyle paylaşımlar yaptı. Üniversite geçtiğimiz aylarda da maaşlarını ödemediği temizlik işçilerini işten çıkarma haberleriyle gündeme gelmişti.

YÖK'ün Haliç Üniversitesi'nin yönetimini İstanbul Üniversitesi'ne devretmesi kararının ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak yazılı bir açıklama yaptı. Ak açıklamasında İstanbul Üniversitesinin garantör üniversite olmasının tamamıyla Haliç Üniversitesi kurucularının talep ve arzusuyla gerçekleştiğini belirtti. Kararın alındığı andan itibaren Haliç Üniversitesi mütevelli heyet başkanı, üyeleri ile rektörün görevlerinin sona erdiğini ve yönetimin kendilerine geçtiğini aktaran Ak, “Mevzuat gereği oluşan geçici mütevelli heyet kararıyla, Haliç Üniversitesine yeni bir rektör atanıncaya kadar bu görevi İstanbul Üniversitesi yönetim kurulunun bir üyesi vekaleten ve geçici olarak sürdürecektir” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...