Ege bölgesi için av sezonu başladı

Düzenleyen:
Ege bölgesi için av sezonu başladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Balıkesir İl Şube Müdürü İlker Baldan, Ege bölgesi için av sezonun başladığını belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Balıkesir İl Şube Müdürlüğünce 2017-2018 Merkez Av Komisyonu kararları ile av sezonunun Ege Bölgesi için bıldırcın, üveyik, yaban domuzu, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası ve saksağan ile 18 Ağustos 2017 tarihinde başlatıldığı belirtildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Balıkesir İl Şube Müdürü İlker Baldan yaptığı açıklamada “Av sezonları, yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerindeki iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar dikkate alınarak Merkez Av Komisyonu kararlarınca belirlenmektedir. Bu çerçevede 2017-2018 Merkez Av Komisyonu Kararları ile Av Sezonu Ege Bölgesi için Bıldırcın, Üveyik, Yaban Domuzu, Alakarga, Küçük karga, Ekin kargası, Leş kargası ve Saksağan ile 18 Ağustos 2017 tarihinde başlamıştır. Alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarda Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde, idari tatiller dahil avlanma yapılabilecektir. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Balıkesir İl Şube Müdürlüğü ekipleri av sezonundan önce yapılan yasa dışı avcılığı önlemek üzere avlaklarda Koruma Kontrol faaliyetlerini sürdürmektedirler. Avlanma sezonundan önce yasa dışı av yaptığı tespit edilenler hakkında idari işlem tesis edilecektir” dedi. Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri şöyle belirtildi: Yabani tavşan 1, adatavşanı 2, yaban domuzu 5, çakal 1, tilki 2. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...