Dikkatsiz Kartal!

A -
A +

Beşiktaş'a tur için gol lazımdı ama golcüler sahnede yoktu. Beşiktaş'ın orta sahası Demba Ba'yı topla buluşturamadı.

Hangisine üzülelim; Ramon Motta ve Mustafa Pektemek'in tartışmalı pozisyonlarına "penaltı" demek varken trafik memuru gibi "devam" diyen Portekizli hakemin adalet anlayışına mı?
Yoksa acısı insanın içine işleyen Beşiktaş'ı Şampiyonlar Ligi'nin dışına atan o son saniye golüne mi?
Ahh! Olur mu be kardeşim; güle oynaya devreye girecekken son saniyede de gol yenir mi?
Nerede takım disiplini?
Nerede dikkat?
Nerede adam takibi?
Bu denli iyi bilinen Alexis gibi bir isimden bu kadar basit gol yenilir mi? Hem de her şey yolunda giderken, "öz güven arttı, tur geliyor" derken Mesut Özil'in ince bir ara pasıyla Olcay kontra yumruk yemiş grogi boksör gibi oyunda taca düşer mi, düştü. Yazık!
Bu görüntüye rağmen Gökhan Töre değişikliğinde geç bile kaldı kenar yönetimi.
O gol için "Ne yaptın Tolga?" demeye dilim varmıyor çünkü dün gece iki kurtarışına rağmen gününde değildi, büyük kaleci. Anlamsız bir telaş içindeydi.
Geçelim; maalesef, ilk yarıdaki o gol ile dağ ümit, kar gibi eridi. Yazık!
İşte büyük takım ve yıldız farkı böyle bir şey...
Tek bir hareketle sonuç almak işte böyle bir şey.
Oysa İstanbul'daki güzel oyunun devamını getirmek adına Londra'da ne kadar da güzel başlamıştı maça Beşiktaş.
Maçı cezası sebebiyle tribünden izleyen Slaven Bilic'in başlangıç on biri ve amaca yönelik kontrollü futbol taktiği aslında takdire şayandı. Zira böyle maçlarda riskli görünse de "Gol atamazsan gol yeme" prensibi futbolun içinde olan bir stratejiydi. Bu manada Beşiktaş ilk 15 dakikada takım savunmasını daha bir öne çıkardı.
Ama bu oyunu risksiz oynamak Arsenal gibi bir devin karşısında hiç de kolay değildi.
Nitekim Beşiktaş biri savunma diğeri kaleci Tolga'nın hatasından Arsenal'e yürek hoplatan ikisi net tam 11 pozisyon verdi.
Beşiktaş'a tur için gol lazımdı ama golcüler sahnede yoktu. Hücum adına bir pozisyon dışında Demba Ba'ya söyleyecek sözüm yok.
Çünkü Beşiktaş'ın orta sahası Demba Ba'yı topla buluşturamadı. Veli de Oguzhan da Olcay da etkisiz kaldı. Neticede "İnanmak başarmanın yarısı" ise diğer yarısı da kazanacak oyunu oynayıp sonucu hak etmektir.

MAÇIN ADAMI

Hakem Proença

KIRILMA ANI

Beşiktaş'ın lehine verilmeyen penaltılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.