Kartal'ın hamleleri

A -
A +
Caner, az daha Fenerbahçe'yi yakıp kavuracak, Bursa'da liderlik de gidecekti, Kartal'ın saygınlığı da. Ama Kuyt, o harika golüyle "Böyle maça böyle sonuç değerlendirmesini kabul edemem" dercesine itiraz etti. Fakat?

Maç sahada değil, kafada kazanılır. Fenerbahçe, sahaya çıkmadan az daha kaybedecekti maçı, ama yanlışlar, doğruyu döndü de; liderlik de kurtuldu, puan da. Ama Fenerbahçe adına o kadar çok yanlış var ki?
Mesela, istatistikleri iyi okumak gerekir!
İsmail Kartal'ın scout ekibi ya bu ilimden habersiz ya da önemsemiyor. Önemsemiş olsalar Bursaspor'a son üç maçta 7 gol atan üçlüden Sow ve Webo'yu hiç yedek bırakır mıydı?
Bıraktı, "Şaşırdım" diyeceğim ama şaşırmadım. Çünkü Fener'in scout ekibini yanıltan, Bursaspor'un yetenekli ve bitirici kalabalık orta sahasıydı.
Ozan Tufan, Beluschi, Volkan Şen, Josue ve Fernandao'yu Alper, Diego, Meireles, Topal ve Kuyt ile kontrol altına alıp, Bursaspor'u etkisiz kılmayı hedeflemişti İsmail Hoca.
Ama Şenol Güneş bu, kurt mu kurt... Dersini de iyi çalışmıştı. Koca hafta boyuncu Bellucshi'yi Fenerbahçe'nin savunma derinliğinin arkasına atılacak toplara Volkan Şen'i de pozisyona girmesi için hazırlamıştı. İdman maça bire bir uydu.
O, erken gol; Fenerbahçe'nin tüm oyun plânını bozdu. Disiplin zaafa uğradı takımda. Yazık!
O ne öfke öyle Caner Erkin? Bilmez misin ki, keskin sirke küpüne zarar. İnsan hata yapabilir, yaptın da; Volkan Şen'in jeneriklik golü, bir anlamda senin eserin ama niye o pozisyonun altında ezilirsin ki? Daha maçın başı, topla kendini, hakeme gidip, el kol hareketi yapmanın anlamı ne? Çat, sarıyı gördün sonra, 'oyundan alıyor' diye hocana posta koyuyorsun. Senin tecrübendeki birine yakışıyor mu hiç, Caner?
Bursaspor maçı kazanmak üzereydi ki, İsmail Kartal Hasan Ali, Sow ve Emre hamlesi ile vaziyeti toparladı da. 
Ama sorunları da dağ gibi büyüttü.
Bursaspor'da kaleci Harun, doğru yer tutamıyor, auta giden topu, kontrol etmek için uğraşırken, hem kendini hem de takımını sıkıntıya sokuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.