Halkın doğruları bilmesi gerekir...

A -
A +
AK Parti'nin bu hafta sonu Ankara ve İstanbul'da yapacağı iki büyük mitingle ilgili, değişik tartışmalar cereyan ediyor. Bu mitingler yapılmalı mıydı, yapılmamalı mıydı? Muhalefet cenahının tavrı belli... Şiddetle karşı çıkıyorlar. Ve bu mitinglerin mahiyetini başka noktalara çekmeye çalışıyorlar. Efendim bu bir nevi meydan okuma imiş, buna hiç de gerek yokmuş vs. vs. Hatta bazıları işi o kadar ileriye götürüyor ki, saçma sapan şeyler söylüyor. Sosyal medya denilen ortamda, bu mitinglerin ortamı germekten başka işe yaramayacağı köpürtülerek dolaşımda tutuluyor.
Oysa işin aslı hiç de öyle değil. Marjinal ve illegal örgütlerin içinde aktif olarak yer aldığı bir kesim, yasa dışı eylemlerle sonuç almaya çalışırken, toplumun kahir ekseriyeti olayları sükûnet içinde izlemekle yetiniyor. Ancak bütün bu gelişmelerin esas mahiyetinin de ne olduğunu elbette merak ediyor ve bunu bilmek, öğrenmek de en tabii hakkı. Neticede iki haftadan beri bu ülkede cereyan eden hadiselerin faturası, vatandaşın sırtından çıkacak. Borsada vatandaşın kaybettiği paralar, döviz ve faizin yükselmesinden doğan zararlar, kırılıp dökülen cam-çerçeveler, yakılan binalar ve de tahrip edilen milli servetin diğer kısımları... Neden böyle oldu? Kim yaptı, niçin yaptı? Burada kabahat kimin? Daha da önemlisi bundan sonra ne olacak?
Bütün bu soruların cevabının verilmesi lazım... Ankara ve İstanbul mitingleri işte bu konuları doğrudan halka anlatmak için iyi bir fırsat olacak. Aksi halde, toplumun ekser kısmında rahatsızlık meydana gelebilir. Nitekim Başbakan Erdoğan, "Eğer bu olaylar karşısında halkın beklediği tavrı koymaz ve gereken tedbirleri almazsak, o zaman bize oy veren yüzde ellilik kesim soracak: Niçin benim haklarımı korumadın diye..." izahını yaparken, halkın bu meseledeki beklentilerine işaret ediyordu. Gecenin saat ikisinde yolları ve meydanları dolduran vatandaşın beklentisi elbette kulak ardı edilemezdi. Bunun sonucudur ki, AK Parti MKYK'sından bahse konu mitinglerin yapılması kararı alınmıştır. Erdoğan sadece önceki gün yaptığı altı miting konuşmasında önemli mesajlar verdi. Hafta sonu yapılacak büyük mitinglerde, muhtemelen çok daha detaylı ve olayın perde arkasını da yansıtan önemli açıklamalarda bulunacak. Bu arada bazı önemli bilgi ve belgeleri de ifşa etmesi beklenebilir.
Taksim'de işgal eylemini sürdüren gruplar arasında da giderek ayrışma yaşandığını buradan belirtelim. İllegal örgütlerin eylemi kontrollerine almasından dolayı, çevreyi koruma amacıyla orada bulunan sade vatandaşları müthiş rahatsız etmeye başlamış bulunuyor. Herhangi bir netice alamama endişesi de giderek eylemcileri çözülmeye doğru götürüyor. Bu arada yerel ve merkezi yönetimlerle gerçekleşebilecek bazı temaslar, aşırı uçların dışındaki eylemcileri tavır değişikliğine götürebilir. Başlangıçta eyleme sıkı destek veren CHP de dâhil, bazı kesimler, ilk günlere nazaran aktivitesini hayli düşük seviyeye indirmiş durumda. Yani rüzgâr yön değiştirmeye başladı.
Bakalım olayların perde arkası biraz aralandığında, nasıl bir hava hüküm sürecek? Bazıları fena halde kaybedecek diyebiliriz!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.