Soma'da güzellikler ve çirkinlikler...

A -
A +
Afet ve felaketlere maruz kalmış olan kitlelerle dayanışma ve yardımlaşma konusunda, halkımız her zaman başarılı örnekler sergilemiştir.
Gazetemizin birinci sayfasında, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Kuvvet Komutanlarını ve Milli Futbol Takımını, Soma'da; Belediye Mezarlığındaki maden şehitliğinde dua ederlerken gösteren fotoğraf, Türk Toplumunun çok çarpıcı bir özelliğini yansıtıyor. Resmî veya gayrîresmi, hangi vazife; meslek, makam-mevki ve rütbede olursa olsun, insanımızın millî ve manevi değerler noktasında, sahip olduğu yüksek hasletlerin çarpıcı bir örneğidir bu fotoğraf... Dolayısıyla bu fotoğrafı çok iyi analiz etmek gerekir. Bu fotoğraf, aynı zamanda her fırsatta, halkımızın içine nifak sokmak isteyen mihrakların, çok rahatsızlık duyacağı bir fotoğraftır! Zira şehitlerimizin nasıl anılması gerektiğini en iyi şekilde anlatan bir fotoğraftır.
Soma'daki facianın vukua geldiği dakikadan itibaren, mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için canhıraş vaziyette çalışan, hayatını riske atmak da dâhil, her türlü fedakârlığı gösteren ve bunu sırf insani ve vicdani saiklerle yapan vatandaşlarımız, hakikaten hafızalardan silinmeyecek güzellikler sergiledi. Kriz yöntemini çok üstün bir performansla icra eden, başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız olmak üzere; bütün resmî yetkililer, bütün sivil görevliler, bütün gönüllü kişi ve kuruluşlar, facianın daha az hasarla atlatılması için, fevkalade bir gayret gösterdiler. Yaşanan acının büyüklüğü karşısında, bu insani ve içtimai güzelliğin sergilenmesi, şüphesiz büyük bir teselli olmuştur... Bu güzellikleri anlayamayanlar da tıynetleri icabı, tam tersi yönde bozgunculuk yaparak, yaşanan felaketi istismar ederek, memlekette yeni yeni fitneler çıkarmaya yeltenmiştir.
Türkiye Gazetesi olarak ilk günden beri, Soma'da gerçekten nelerin olup bittiğini, tarafsız ve doğru bir biçimde yansıtmaya çalışıyoruz. Bu noktada başarılı olduğumuza da inanıyoruz. Hiç kimseyi peşinen mahkûm etmeden, hiç kimseyi karalamadan, ama varlığı inkâr edilemeyen ihmal, hata ve kusurlara da dikkat çekerek, toplumu bilgilendirmeye gayret ettik, ediyoruz. Gazetemizin yayın çizgisi, ne felaket tellallığı yapmak, ne de gerçekleri ters yüz etmektir. Bize yakışan halkımıza sadece doğruları aktarmaktır. Ve onu yapıyoruz.
Ancak bu arada, Soma felaketini başka şeylere alet etmek isteyen medya organlarının çabalarını da hatırlatmak durumundayız. Başbakan Erdoğan'ın da, dün çok net ifadelerle işaret ettiği üzere, yalan-dolan; iftira ve karalamalarla zihinleri bulandırmaya çalışanlar, Soma faciasını kullanarak, içlerindeki çirkinlikleri dışa vurdular!.. Soma'da hayatını kaybeden işçilerimizin ve yakınlarının haklarını savundukları iddiasıyla, bambaşka tezgâhlar açmaya çalıştılar. Politikacısından gazetecisine kadar, kimileri utanmadan bu felaket üzerinden yeni bir kalkışma kotarmaya çalıştı. Ne mutlu ki, böyle bir ihanete imkân bulamadılar, ancak vazgeçmiş de değiller. Şu halde daha da uyanık ve dikkatli olmak durumundayız...
Türkiye'nin Somali halkına yardım elini uzatmasından rahatsız olan bedbahtlar, Soma-Somali ilişkilendirmesiyle, Türk halkının ve devletinin yaptığı insani hizmetleri karalama peşinde. Bu ne zavallılıktır!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.