Dağa kaçırılan çocuklar...

A -
A +

Eskisi gibi kolayca eleman bulamayan bölücü örgüt, henüz ilköğretim çağındaki çocukları dağa kaçırıyor, onları terör kamplarında eğitip militanlaştırıyor...
Bölücü örgüt son aylarda tam 134 çocuğu dağa kaçırmış... Başbakan Erdoğan, bir süreden beri bu çocukların geri getirilmesi ile ilgili olarak, özellikle BDP ve HDP yöneticilerine çağrıda bulunuyor. Erdoğan, dün Ağrı'da yaptığı mitingde de bu konu üzerinde durdu ve aynı çağrıyı tekrarladı. Ve bu çocukların geri getirilip ailelerine teslim edilmemesi durumunda, iktidar olarak (B) planını, (C) planını uygulamaya koyacaklarını açıkladı... Kaçırılan çocukların ana ve babaları, günlerden beri Diyarbakır'da oturma eylemi yapıyor. Eskiden çocuğu kaçırılan bu aileler, örgütün saldığı korkudan dolayı, herhangi bir tepki veremiyordu. Ancak çözüm sürecinin bir yansıması olarak, aileler artık seslerini yükseltiyor ve haklarını arama cesaretini ortaya koyuyor. Diyarbakır'da önce bir tek annenin başlattığı oturma eylemi, giderek büyüyor...
Çözüm sürecini sekteye uğratmak için, bölücü örgüt ve uzantısı durumundaki unsurların atraksiyonları devam ediyor. Son zamanlarda özellikle yol kesme, şantiyeleri basma, kamu ve özel sektör çalışanlarını kaçırma, bölgedeki karakollara taciz ateşi açma gibi eylemlerde bir artış söz konusu. Son olarak Doğu Beyazıt'ta altı vatandaşımız, örgüt militanları tarafından kaçırıldı. Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in işletmesinde çalışan bu kişiler, 1 Haziran'da Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde de tekrarlanacak belediye seçimlerinde, Kiler'in oraya gitmemesi için bir şantaj olarak kaçırıldı. Başbakan dün bu konunun da üzerinde geniş şekilde durdu. 30 Mart seçimleri öncesinde ve sırasında, örgütün bölgede sürdürdüğü baskı ve yıldırma eylemlerini hatırlattı. Ve örgütün Meclis'teki uzantısı olarak nitelediği BDP ve HDP mensuplarına sert eleştirilerde bulundu.
Aslında önemli güç kaybına uğramış bulunan bölücü örgütün, çözüm sürecindeki ortamı kullanarak, tekrar durumunu güçlendirmeye çalıştığı bir gerçek... Ancak Bölge halkının çözüm sürecine verdiği büyük destek ve kalıcı barışın sağlanması konusunda ortaya koyduğu tavır, örgütün hesaplarını bozuyor. Nitekim BDP Diyarbakır teşkilatına yürüyüş düzenleyen ailelerin baskıları sonuç verdi. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dağa kaçırılan çocukların geri getirilmesi konusunda Kandil'le görüşeceğini duyurdu. Şunu özellikle belirtelim ki, bölge halkı, üzerindeki baskıyı atıp toplumsal barış için sesini yükselttikçe, bölücü örgütün etkisi hızla zayıflayacaktır. Artık eskisi gibi kolayca eleman temin edemeyen örgüt, dağ kadrosunu koruyabilmek için küçük çocukları kaçırıyor. BDP ve HDP yöneticileri, şayet samimi olarak Kürt meselesinin çözümünü ve barışın sağlanmasını istiyorlarsa, ailelerinin elinden zorla alınarak dağa götürülen o çocuklar, sağ salim olarak teslim edilmelidir. Türkiye, 134 küçük çocuğun bir an evvel ailelerine kavuşmasını bekliyor. Bu konuda bölücü örgüt hiçbir bahane ileri süremez!..
Diyarbakır'da oturma eylemi yaparak çocuklarının eve dönmesini bekleyen ailelere verilen destek, çığ gibi büyümeye devam ediyor. Bu toplumsal tepkiyi, hem PKK elebaşları, hem de BDP ve HDP idarecileri doğru okumalıdır. Çözüm sürecinin başka alternatifi yoktur. Nokta!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.