Bu maçta hakem konuşulmaz!

A -
A +

TFF ve MHK’nın, hakemlerin arkasında durmaması sebebiyle, bütün hakemlerimizde özgüven kaybı açık bir şekilde gözlemleniyor. Hakemler sahaya ürkek tedirgin çıkıyorlar. Bu ruh hâli de hatalı kararları ortaya çıkarıyor.

 

Sezon başından beri görev aldığı maçlarda, meslektaşlarına göre daha az hata yapan ve Türkiye’nin en çok koşan hakemi olan Abdulkadir Bitigen bu maç için en uygun isimdi.

 

 

O gollerde faul yoktu

 

 

13. dakikada gelen Galatasaray golü öncesinde Zaha’nın Baniya’ya elleriyle temas edip hafif bir itmesi vardı. Ancak bu itme faul için yeterli değildi. Hakem faul düdüğü çalsaydı da yanlış diyemezdik. Takdir hakkı sınırları içerisindeki bu pozisyonda hakemin kararına saygı duymak doğru olur.

 

Galatasaray’ın üçüncü golü öncesinde orta saha mücadelesinde Trabzonsporlular faul beklediler. Kerem Demirbay’ın Bakesetas’a kural dışı bir müdahalesi yoktu, hakemin devam kararı doğruydu. 

 

 

Gol iptali doğruydu

 

 

Galatasaray’ın Zaha’nın attığı iptal edilen golünde, Barış Alper’in Mehmet Can’ın suratına gelen eli sebebiyle VAR Özgür Yankaya’nın müdahalesi doğru idi. Abdulkadir Bitigen ters tarafta olduğu için pozisyonu göremezdi.

 

Hakemin Baniya, Torreira, Nelsson, Barış Alper’e ve yedek kulübesindeki Abdülkerim’e gösterdiği sarı kartlar doğruydu.
Abdulkadir Bitigen oyunculara yaptığı yerinde ikazlar ve kurduğu kısa diyaloglarla tecrübesiyle maçı kontrol altında tutmayı bildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.