Net penaltıyı hakem ve VAR atladı!

A -
A +

MHK hakem tayinlerinde iyice sıkıştı. Derbi yönetecek hakem bulmakta zorlanıyorlar.

 

Arda Kardeşler derbiler için ilk akla gelen isimlerden. Sakin duruşu, kurduğu kısa diyaloglarla futbolcular ve teknik adamlarla iletişimin iyi olması en büyük artılarıydı. Ama geçen hafta Galatasaray - Gaziantep FK maçında yaptığı önemli kural hatasının neticeye tesir etmemesi şansı idi. Bu hataya rağmen 5 gün sonra derbide görevlendirilmesi adaletli atama sınırlarının dışında kaldı.

 

Arda Kardeşler maç boyunca yorgun görüntü verdi. Pozisyonlara uzak kaldı. İlk yarıda Denswil ve Zaynutdinov’un görmesi gereken sarı kartları, oyuncularla uzun uzun konuşarak, sadece faulle geçiştirdi.

 

 

VAR çağırmalı idi!

 

 

42. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde Svensson Bardhi’yi formasından iki eliyle çekip hem de dizi ile de müdahale etti. Pozisyonu yandan izlemeyen Arda Kardeşler, penaltıyı görememiş olabilir. Ama VAR mutlaka ikaz etmeliydi.

 

 

Faul tartışılır

 

 

Maçın ilk şutuyla gelen Beşiktaş golü öncesinde, Rashica’nın Mendy’ye bir müdahalesi vardı. Trabzon lehine faul düdüğü çalsaydı yanlış demezdim. Hakem devam ettirdi, ona da yanlış diyemeyiz. Ama avantaj işareti yapması kabul edilemezdi.

 

 

Doğru kararlar

 

 

49. dakikada Bardhi’nin şutunda top Zaynutdinov’un kapalı ve vücuduna yapışık koluna geldi. Hakemin devam kararı doğru idi.

 

50. dakikada Mendy, Semih’in boğazına, kolunu savurup sarı kartlık hareket yaptı. Ancak hakem faul bile vermedi.

 

62. dakikada Beşiktaş ceza alanında ki Svensson - Trezeguet mücadelesindeki hakemin devam kararı doğruydu. 

 

73. dakikada Trabzonsporlu Enis köşe vuruşundan gelen topta sanki çekiliyormuş tutuluyormuş gibi kendini yere bıraktı. Hakem devam diyerek doğru karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.