Bu şans bu keyif bir tek annelerde vardır...

Sesli Dinle
A -
A +
Üç yıllık evli olduğunu ve çocuğunun doğmasıyla birlikte hayatına kısıtlama geldiği için bocaladığını söyleyen genç annemize; sakın telaş etmeyin, karamsarlığa da kapılmayın... Aslında hayatınıza kısıtlama gelmedi... Sanal dünyalarda dolaştığınız hayatınıza bir bebek geldi... Bir canlı geldi... Bir insan yavrusu geldi... Ve size büyük bir fırsat geldi... Nasıl mı? Onun hele de minik bebeklik döneminde gözle görünür derecede büyümesine şahitlik edeceksiniz... Onu büyütürken anne olduğunuzun keyfine varacaksınız... Onun minik sevinçlerini mimiklerinden görerek mutluluğun zirvesine çıkacaksınız... Onun anlaşılmaz ağlamalarında, sancılandığında verdiği tepkilerle bazen ateşlendiklerinde yaşadığınız telaş ve çaresizliklerle adrenalininiz yükselecek ama gerek aile büyüklerinizin tecrübeleriyle, gerek alacağınız profesyonel yardımla onu rahatlatan çözümlere kavuşturduğunuzda kalbinizin ferahlamasıyla tarifi yapılamaz mutluluklara ulaşacaksınız... Bir müddet sonra o büyüdükçe hayatınızın merkezi olacak... Hayatınızı ona göre yeniden düzenleyeceksiniz... Onunla birlikte yaşamaya başladığınızda aslında hayatı ikinci defa yaşama sansını yakalamış olacaksınız... Onunla birlikte yeniden büyüyeceksiniz... Bu şans bu keyif bir tek annelerde vardır... Bir kendi çocukluğunuzu bir de çocuğunuzun çocukluğuyla birlikte ikinci bir çocukluğu yaşamak yani... Allah sizin gibi cümle dileyenlere sağlıklı, mutlu ve hayırlı evlatlar nasip eylesin... F.A.

“Önce dumanı, sonra bacası gözükür” diyorlardı...

Feridun Ağabey, İrlanda hükûmeti 3 yıl içinde 200.000 sığırı itlaf edeceğini yani öldüreceğini söyledi. Sırada Amerika'daki sığır sürüleri varmış. Bu anlamda faaliyet gösteren küresel isimler insan ırkının devam edebilmesi için gıdanın ve hayvancılığın denetim altına alınması gerektiğini söylerken dünyaya sera gazı salınımından büyükbaş hayvanları sorumlu tutan açıklamalarda bulunuyorlarmış!..
Hatta yaptıkları hesaplamalara göre güya her inek her gün küresel iklim değişikliğine neden olan en güçlü sera gazlarından biri olan metan salıyormuş. Geğirdiklerinde ve gaz çıkardıklarında karbondioksit molekülünden yaklaşık 25 kat daha zararlı metan molekülleri atmosfere salınıyormuş...
 
İtiraz etmişler... Sığırlar geviş getiren hayvanlardır tıpkı bizonlar ve geyikler gibidirler. Onların geviş getiren mideleri ve dışkıları aksine pek çok ot için gerekli olan besini üretir. Dünyanın ekosistem dengesinde olumlu yer alırlar. Bu canlılar milyonlarca yıldır dünyadalar ve dünyaya hiçbir zararları olmazken şimdi neden suçlu sayılıyorlar?
 
Ama ineklerin dili yok ki kendilerini savunsunlar... Onları savunacak kimselerin birçoğu kendi derdinde... Ve dünya insanlığını kurtarmak istiyoruz diyerek yola çıkanlar yolları katederek geliyorlar... Hani eskiden dünyanın yuvarlak olduğunu anlatırken coğrafya kitaplarında, “bir geminin önce dumanı, sonra bacası sonra kendisi gözükür” denilirdi... Daha düne kadar dumanı gözüken geminin şimdi bacası gözükmeye başladı... Kendisi gözüktüğünde herkes görecek bu geminin ne çeşit bir şey olduğunu!..
     Ahmet H. Çakıcı

Çözüm bekleyen problemlerimiz var

Feridun Ağabey, beklediğimiz yasal düzenlememizin yeni dönemde ivedi olarak TBMM’den çıkarılması en önemli ve öncelikli problemimizdir.
 
İnternet satışları, reklamlar, yönlendirme, lazer cerrahisinde gözlüğünüzü atın, kartal gözü ve akıllı lens diye yapılan etik dışı pazarlama uygulamaları, insan gücü planlaması yapmadan açılan optisyenlik programları, optisyenlerin kamuda istihdamı, reçete ekinde broşür verilerek yapılan reklam ve yönlendirme protokolünün birliğimizle yapılması, meslek içi sürekli eğitim programları, inter oküler lenslerin optisyenlik müesseselerinde satılması, AB ülkelerinde olmayan garanti belgesi uygulamasının kaldırılması, hazır okuma gözlükleri, işporta gözlükleri, zincir optiklerin orantısız rekabeti, dikey tekelleşmeleri, uzantısında yatay tekelleşme, mesleki mevzuatımıza aykırı olarak franchising dağıtımı, AVM’lerdeki çalışma saatleri, işporta sahte güneş gözlükleri, otellerde açılan optisyenlik müesseseleri, süper marketlerde kontakt lens solüsyonu ve güneş gözlüğü satışları ana başlıklar altında çözüm bekleyen problemlerimizdir.
 
Oda birlik olmamızı sağlayan siyasi iradeye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gözlükçüler olarak çok teşekkür ediyoruz. İsimleri bu mesleğin tarihinde her zaman yer alacak ve minnetle anılacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 24.06.2008 tarih ve 1226-3296 sayılı yazısı ile "1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü" resmî gün olarak ilan edilmiştir. 2009 yılından bugüne "1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü" meslek mensuplarımız tarafından ülkemizde büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Başta mesleğimizin yarınlarını ifade eden optisyenlik programlarında okuyan öğrencilerimize devamında, meslektaşlarımıza, çalışanlarımıza ve dostlarımıza teşekkür eder 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Gününü kutlarız.
     20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker

TGRT FM’i tebrik ediyoruz

Esenler Belediyesinin bu sene 3.sünü düzenlediği halk oylamasıyla radyocu ile sanatçıların belirlendiği "Radyonun Yıldızları"nda 24 kategoride iki ödül birden alan TGRT FM’i ve “En İyi Kadın Radyo Programcısı” kategorisinde Hülya Aksu Düzgün Hanımefendi ile “Ömür Boyu Başarı” kategorisinde ödüle layık görülen Ataullah Arvas Beyefendiyi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. F.A.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.