6 maçlık macera!

A -
A +

 Sözün bittiği yer!.. Trabzonspor için artık bu söz son altı maç için geçerli olacak. Son altı hafta Trabzonspor için tam bir macera! Bu macera cuma günü Orduspor maçıyla başlıyor. Ama Trabzonspor'da kavga devam ediyor. Oysa ki, bulunulan durum, kavgadan çok birlik ve beraberlik zamanı! Zaten Trabzonspor buralara kavgalar sonucu geldi! 

Bir kez daha tekrarlıyorum, Trabzonspor, verilmeyen kupasıyla uğraşacağı yerde kötü gidişinin sorununu aramış olsaydı, bugün buralara gelinmezdi. Yönetimsel hatalar Trabzonspor'u bugünlere getirmiştir. Sayın Sadri Şener gazetecilerin aradığı bir başkan! Esprili, nükteli, ancak işler hep espri ile iyiye gitmiyor. Biraz da ortaya bir şeyler koymak gerekli. Trabzonspor yönetimi özellikle transferde büyük yanlışlar yaptı. Yukarıda da belirttiğim gibi verilmeyen kupayla uğraştı.  
Tolunay Kafkas'a bakıyorsunuz, sanki zenbille indi, bir günde Trabzonspor Teknik Drektörü oldu. Ama ne yazık ki o da bu kötü gidişe dur diyemedi. Son maçta ise oynattıkları ve oynatmadıklarıyla çok eleştirildi. Trabzonspor'un en zayıf halkası olan yabancı oyuncuların ilk on birde oynaması konusunda  Şenol Güneş ve Tolunay Kafkas bence yanlış tercihler yaptı. Birinin oynattığını diğeri kadro dışı bıraktı. Bu da Trabzonspor'un ne kadar çelişkili bir yönetim anlayışıyla idare edildiğinin bir göstergesidir.   
Orduspor maçı, sözden çok ayakların konuşacağı bir 90 dakika olacak. Trabzonspor, korkulu rüyadan uyanmak istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda...  

Vurun abalıya!
Bir insan zor durumda kalmaya görsün, yapılan şey,"vurun abalıya!.." 
Mersin İdman Yurdu maçında yaşanan olaylardan dolayı hemen hemen herkes Fatih Terim'e sallıyor! Avrupa'nın bir numarası, birden bire tukaka oldu!
Terim'in sahadaki davranışına hayır ama söylediklerine sonuna kadar evet! 
Fatih Terim'in söylediklerinin altında, yaklaşan Fenerbahçe maçı gerçeği yatıyor! G.Saray, bu maça kadar bertaraf edilmek isteniyor!
Terim'in sık sık ve üzerine basa basa söylediği "itibarsızlaştırılma" sözü ise çok şeyi ifade ediyor. Galatasaray'ı sahada mağlup edemeyenler, kulübeyi hedef aldılar! Terim, Hamit'e yapılan faule isyan etmedi, Dany'nin gördüğü kırmızı kartın getirdiği birikimlerdir bu isyan... Dany'nin pozisyonu her maçta oluyor. Eğer bu tür pozisyonlara faul çalınsa, sahada futbolcu kalmaz! Kaldı ki Dany çok çabuk ve süratli bir oyuncu, kırmızı kart pozisyonunda rakibiyle arayı kapattı ve omuz omuza girilen mücadelede sağlam olan ayakta kaldı. 
Terim'in şikayetçi olduğu dördüncü hakemler, hakemlikten çok polislik yapıyor! 
Şampiyonluğun artık kapalı kapılar ardında belirlenme devri geçti! Benim anlayamadığım 3 Temmuz sürecinin bu kadar çabuk unutulması!

Şerefli eleniş!
Galatasaray, dünya devi Real Madrid'i Türk Telekom Arena'da adeta sürüklase etti. 
Bundan 30 yıl öncesinde alınan 5-0, 8-0'lık mağlubiyetlerden sonra hep şu söz söylenirdi: "Şerefli yenilgiler", "ezilmeden yenildik..." 
Real Madrid karşısında Galatasaray, "şerefli elendi!" 
Özellikle ikinci yarıda Galatasaray'ın oynadığı futbol göz kamaştırıcıydı. Futbolcular, Real Madrid maçının ne kadar önemli olduğunu bildikleri için vitrinde iyi gözükmek adına iki, hatta üç kişilik mücadele etti! Sneijder ve Drobga, ilk kez bu kadar istekli ve arzulu gözüktü. Attıkları goller ise onların kariyerlerinin ispatıydı.
G.Saray'ın, böyle büyük bir devi elemese bile yenmesi, büyük bir başarıdır. Bu galibiyet G.Saray'ın bir kez daha, Türk futbolunun ilklerinin takımı olduğunu göstermiştir.  
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.