Futbol=şiddet!

A -
A +

 Bir lig sezonunu daha futbolsuz ama şiddet ve gözyaşıyla kapattık! Futbolun gündeminde şiddet, bu kez can aldı. Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan acı olay, yalnız geçtiğimiz sezona değil, Türk futbol tarihine damgasını vurdu!

Futbolda şiddetle yatıp kalkmamızın tek nedeni, sorumsuz yöneticilerin tutarsız konuşmalarıdır. Ayrıca sahadaki belli bazı futbolcuların provokatörlüğü de bu şiddeti körükleyen başlıca unsurlardır.
Geride bıraktığımız sezon sıkça şahit olduğumuz şiddet olaylarının en vahimini Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşadık. Maç öncesi verilen demeçlerin yanında, sahadaki provokatör futbolcular (!) bu işi körüklediler.
Derbi maçta ve sonrasında yaşananlar, futbol tarihimize kara bir leke olarak düşmüştür. Futbolumuzun bu iki lokomotif kulübü, bu olaylarla aynı zamanda da futbolumuzun geri vitesi!
Bazen düşünüyorum da; Fenerbahçe ve Galatasaray olmazsa (!) ligin belki tadı-tuzu olmaz ama en azından böyle acılar da yaşanmaz!
Burak ve Uche
Bunlar da benim 'En'lerim...
Geride bıraktığımız sezonun en başarılı takımı, ikinci kez şampiyonluğu kucaklayan Galatasaray. Sezonun yıldızı,34 golle Burak Yılmaz. Bu arada attığı kritik gollerle takımını kümede bırakan Gekas, Burak'ın selefi! Galatasaray'ın dışında ikinci başarılı takım, zor şartlara rağmen kümede kalan Akhisar Belediyespor.
Ligin en başarılı teknik adamı Hamza Hamzaoğlu. Yılın hakemi, kupa finalini kusursuz yöneten Fırat Aydınus.
Yılın başarılı on biri: Onur (Trabzonspor )- Gökhan (F.Bahçe), Salih (Kayserispor), Aykut (G.Birliği), Riera (G.Saray) - Kuyt (F.Bahçe), Batalla (Bursaspor), Selçuk (G.Saray), Gekas (Akhisar) – Burak (G.Saray), Uche(Kasımpaşa) 
Sezonun olayı; derbi maçından sonra Fenerbahçe taraftarının bıçaklanarak öldürülmesi ve Aykut Kocaman'ın bu sezon iki defa istifa etmesi.
Sezonun demeci; Trabzonspor Kulübü Eski Başkanı Sadri Şener'in, Fenerbahçe için söylediği o unutulmaz sözler.
Sezonun centilmeni; oynadığı 34 maçta sarı kart bile görmeyen ve bir ilke imza atan Kasımpaşasporlu Uche.

İstifanın perde arkası!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, istifalarının perde arkasında, Ersun Yanal ismi yatıyor!
Hatırlanacağı üzere, Kocaman, Alex problemi ve alınan bazı kötü sonuçları bahane (!) ederek sezonun ilk yarısında istifa etmişti. Oysaki bu istifanın gerçek sebeplerinin altında çok başka nedenler yatıyordu! Bodrum'da, kapalı kapılar ardında Yanal'la yapılan görüşme, bu istifanın ana nedeniydi! Aykut Kocaman, bu görüşmelerden etkilenip, devre arasında istifasını vermişti. Ancak Başkan Aziz Yıldırım, altı ay için takımı bir başka teknik adama teslim etmemek adına Kocaman'ı, ikna ederek yeniden göreve dönmesini sağladı! İşte o günden sonra Aykut Kocaman ile Yıldırım'ın arasına kara kedi girdi!
Yıldırım-Ersun Yanal görüşmesi, Karabükspor maçından önce de devam edince Kocaman, köprüleri attı ve Türkiye Kupası finali öncesinde istifasını yönetime verdi! Yıldırım'ın, dışında bazı yöneticilerin ikna çabası sonunda Kocaman, final maçında takımın başında sahaya çıkmayı kabul etmiş, son olay ise beklenen sonu getirmişti.
Bu arada, Alper Potuk'un Fenerbahçe'ye transferinin Ersun Yanal'ın isteğiyle olduğu söylentileri de işin bir başka boyutu olarak göze çarpıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.