Futbolumuz nereye koşuyor!

A -
A +
Türk futbolu tam bir keşmekeş içinde! Bir tarafta milli takımın durumu, diğer tarafta Türk futbolunun ayak bağı (!) yabancı futbolcu statüsü ve en nihayet, UEFA'nın şike soruşturması sonunda takımlarımız hakkında almış olduğu kararlar...
Futbolumuzun geleceği içler acısı. U20 Milli Takımı'nın, Dünya Şampiyonası'nda aldığı sonuç, A Milli Takım'ın geleceğinin hiç de parlak olmadığının bir göstergesi! Şampiyonada, hem futbol hem de aldığı sonuçla sınıfta kalan gençlerimiz, tam bir hayal kırıklığına neden oldu. Sözüm ona Türk futbolunun altyapısı U20 takımının durumu, Milli Takım'ın daha uzun seneler yerinde sayacağının göstergesi!
Yabancı futbolcu statüsü ise ayrı bir bilmece. 4 yabancının tribünde oturması, futbol adına skandal! Kaş yapayım derken göz çıkarmak bu olsa gerek! Yabancı sayısını azaltırken, 4 yabancıyı tribüne göndermek paramızın sokağa atılmasından başka bir şey değil!
Şike soruşturmasında UEFA'nın aldığı karar, Türk futboluna indirilen bir darbe ve en önemlisi kara bir lekedir! İki takımımızın aldıkları cezalar futbolumuzun itibarını büyük oranda zedelemiştir. Bütün bunların ışığında, Futbol Federasyonu'nun hali ise ortada! Her tarafı çelişki içindeki Federasyon'un, Türk futbolunu bu çıkmazdan kurtarması artık mümkün değildir.
Yıldırım Demirören'in, Türk futbolu adına yapacağı en büyük  iyilik (!) istifa etmektir. Böyle bir davranışla, Demirören, hiç olmazsa şimdiye kadar isteyip ama beceremediği (!) hizmeti, istifa ederek gerçekleştirmiş olur.


Allahü teala bir kimsenin başarılı olmasını murad ederse, ona iyi yardımcılar ihsan eder. ENVER ÖREN


Trabzon başkanına inanıyor
Trabzonspor ağırdan alıyor! Yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bir şeyler yapmak istiyor; ancak bundan önceki yönetimlerin doğru ve yanlışları, Hacıosmanoğlu için en büyük ayak bağı!
Transferde eskiye rağbet yolu izleniyor! Oysaki, eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağarmış!
Trabzonspor'da, uzun süreden beri gelen bir Colman olayı var; Hacıosmanoğlu bunu nasıl atlıyor anlamış değilim! Colman'ın, Şenol Güneş ve Tolunay Kafkas'a, kan kusturduğu ne çabuk unutuldu. Ama gel gör ki, mükâfat olarak Colman'ın parası iyileştirildiği gibi takım kaptanlığına getirilmesi düşünülüyor!
Hacıosmanoğlu'nun, şimdiye kadar yaptığı en iyi iş, büyük bir cesaretle 1461 Trabzon takımının teknik direktörü ve 4 futbolcusunu Trabzonspor'a kazandırmasıdır. Bu arada Türkiye'nin en iyi stoperlerinden biri olan Aykut'un alınması, Trabzonspor adına yapılan en büyük transferdir.
Ancak bütün bunları gerçekleştiren bir başkanın, geçmişi pürüzlerle dolu Colman'ı, böyle bir kolej takımının başına kaptan yapmak istemesini anlamış değilim! Hacıosmanoğlu eğer bunu yaparsa, arı kovanına çomak sokmuş olur(!) ki, bu da, bana göre alınabilecek çok büyük bir risk!
Her şeye rağmen, Trabzonspor'un, İbrahim Hacıosmanoğlu ile önündeki engelleri aşıp, layık olduğu yere geleceğine, Trabzon halkı içtenlikle inanıyor ve kendisine olağanüstü güveniyor.

Semih'e ayıp edildi!
Fenerbahçe Kulübü, yapacağı en büyük yanlışı, Semih gibi kulübünün tarihine mal olmuş bir futbolcusunu kapının önüne koymakla yapmıştır.
Semih, Hakan Şükür gibi futbol tarihinde, futbolcularda az rastlanan bir duruşu sergileyerek, hiçbir zaman renklerini paraya değişmedi. Fenerbahçe Kulübü'nün, simgeleşmiş böyle bir oyuncusunu kapı dışarı etmesi (!) Semih açısından değil ama Fenerbahçe adına büyük bir ayıptır! Semih, Fenerbahçe ile özdeşleşmiş, et-tırnak gibi ayrılmaz bir parçasıdır!
Semih ile F.Bahçe arasındaki ayrılık Semih'in, haklı olarak kulübünü Futbol Federasyonu'na şikâyetiyle başladı. Başkan Aziz Yıldırım, hemen o gün, Semih'in biletini kestiği hatırlardadır! Şikâyet olayından sonra Semih'in bırakın takıma girmesi, antrenmanlara bile çıkması zorlaşmıştı. Ama her şeye rağmen Semih, F.Bahçe'ye olan sevgisinden dolayı bütün bu yapılanları sineye çekmesini bilmişti!
Sonuçta, olayların sonunda kaybeden bence Semih değil Fenerbahçe olmuştur. Semih, F.Bahçe'den gönderilmekle küçülmemiş aksine taraftarlarının gözünde çok daha büyümüştür.
Futbolda bir söz vardır; böyle futbolcum olsun trilyonlarca borcum olsun!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.