U20 ve bizimkiler!

A -
A +
U20 Milli Takımlar Dünya Kupası, ülkemiz ve futbolumuz adına büyük bir tanıtım ve reklam olacak.
Anladığım kadarıyla üç büyük kulübün yönetimleri, bu turnuvadan bihaber! Bakıyorum da, hala  35'lik yıldızları (!) birbirlerinin elinden almak adına, üç büyükler milyon euroları vermekten geri kalmıyor.
Bu nasıl bir futbol anlayışıdır? Avrupa, bu yıldızları paylaşma adına birbirleriyle yarışırken, biz hala içi geçmiş, işi bitmiş, bastonlu yaşlara gelmiş sözüm ona yıldız oyuncuların peşindeyiz! Ayağımıza kadar gelen, yarının yıldızlarını görmemek için adeta ısrar ediyoruz!
Futbolda bir altyapı sözüdür gidiyor! Bana göre bu altyapı sözünden bizde kanalizasyon algılanıyor! İşte sana U20 Yaş Milli Takımı; altyapıların kralı! Her şeyiyle hazır; al oynat. Ama üç büyüklerden (son yıllarda Beşiktaş hariç) bu tür genç oyunculardan hangisinden doğru dürüst yararlanıldı? Ama gel gelelim sıkıştığın zaman ilk sığınılacak söz altyapı oluyor.
U20 Dünya Kupası futbolumuzu yenileme anlamında çok büyük bir fırsat! Ancak bunu gören yok. Varsa yoksa Avrupa'nın artıkları!
Bence bu kafalar olduğu sürece futbolda bir arpa boyu ileri gidemeyiz!

Batuhan soru işareti!
Trabzonspor'un ilk transferi Batuhan, bence hayal kırıklığı! 
Çiçeği burnundaki başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yapa yapa Batuhan'ı transfer etmesi, şimdiye kadar söylemlerine ters!
Elbetteki Hacıosmanoğlu ve yönetiminin bir bildiği vardır, ancak yine de son sözü tribündeki taraftar söyleyecek.
Batuhan yaşı, fiziği ile ümit veren bir futbolcu, ancak futbol mantalite yaşı (!) yaşananlara bakıldığı zaman istenildiği kadar olgunlaşmamış maalesef! Batuhan'ın Trabzonspor'da başarılı olması, yalnız antrenöre değil taraftarların da bu futbolcuya sahip çıkmasıyla mümkün olabilir. Burak örneği ortada... Burak Yılmaz, futbol hayatının bitti denildiği bir sırada Şenol Güneş ve Trabzonspor halkının sahip çıkmasıyla, yeniden doğdu.
İşte bütün bunlar göz önüne getirildiği zaman, Batuhan için büyük bir soru işareti oluşuyor! Batuhan'ın en büyük sorunu disiplin; Batuhan Karadeniz için disiplin demek, bir nevi ölüm demek!
Batuhan'ın, Burak gibi iki büyük avantaj var! Birincisi, futbolcunun ruhundan çok iyi anlayan Ünal Karaman gibi bir ağabeyin olması, diğeri de duruşu, kararlılığı ve dürüstlüğü ile saygın bir yeri olan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu. Batuhan bunları iyi kullanırsa, hem Trabzonspor için hem de milli takım için bir ümit ışığı olur.


Scolari ve Parreira
Mini Dünya Kupası'nı izlerken az kalsın küçük dilimi yutuyordum!
Brezilya Milli Takımı'nın başında Scolari ve yardımcısı da Parreira!...
İlk önce gözlerime inanamadım ama baktığım zaman bunun böyle olduğunu gördüm.
Brezilya Milli Takımını bir zamanlar şampiyon yapan Parreira, Scolari'nin yardımcısı... Olacak şey değil! Ama olmuş ve biz bunu ibretle izliyoruz!
Bu iki süper hocanın bir arada çalışması, doğrudan doğruya Brezilya'nın 2014 Dünya Kupası'nda başarılı olması demek... Yani onlar için önce Brezilya sonra kariyer geliyor! Belki de böyle bir şeyi aralarında kura ile gerçekleştirmiş olabilirler! Scolari ve Parreira'nın bu paylaşımı, özverinin, kendine güvenin en büyük örnekleri... Bence Brezilya daha şimdiden bu kupayı kazanmış bile!
Biz de, Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş'in, böyle bir paylaşımı kabul ederek milli takımda birbirlerinin altında çalışmalarını düşünmek bile akıllara ziyan verir!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.