Düğümü Sanchez çözdü

Sesli Dinle
A -
A +

Galatasaray’da geçen sezondan beri süregelen ciddi bir problem var. Sarı kırmızılılar üzerine gelen takımlar karşısında galibiyete daha rahat ulaşıyor ama kapanan takımlara karşı çok zorlanıyor. Bu durum dün neredeyse tescil edildi. Manchester United gibi kazanmak için hücum eden takımlara karşı hızlı geçiş hücumuyla karşılık veren ve bunu da öndeki hünerli futbolcularıyla tabelaya yansıtan Okan Buruk’un talebeleri Antalya gibi kapanan takımlar karşısında büyük sıkıntı yaşıyor ve çözüm üretmekte zorlanıyor. 

Kapalı savunma problemi

Nuri Şahin’in Antalya’sı ilk 45 dakika boyunca orta saha ve savunmasıyla bir bütün olup, öndeki oyuncuların da desteğiyle Galatasaray’a neredeyse pozisyon vermedi. Sadece 43. dakikada Zaha’nın asistinde Kerem’le gole yaklaştı o kadar. Galatasaray son şampiyon ünvanlı ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takım. Yaptığı transferler de dünya futbolunda önemli yeri olan isimler. Doğal olarak rakipler kapanacak ve sana geçiş hücumu fırsatı vermeyecek. Okan Buruk’un artık bu tip savunmaları açmanın yolunu bulması ve çalışmalar yapması gerekiyor. 

İcardi artık  zayıflamalı

Sarı kırmızılı futbolcuların Old Trafford zaferi sonrası Antalya’da tam konsantrasyon ile sahada olmasını kimse beklemiyordu zaten. Ancak özellikle ilk 45 dakika süren zafer sarhoşluğunun faturası ağır olabilirdi. Barış Alper’in devrede soyunma odasında kalarak yerini Tete’ye bırakması ve duran toptan Davinson Sanchez’in golü Galatasaray’a yetti. Antalyaspor’un galibiyet için yüklenmesi de sarı kırmızılı takımın ekmeğine yağ sürdü. Bu arada tamam İcardi her maçta golünü atıyor ama kilosu görünmesin diye XXL forma giymesi bir tek bana mı tuhaf geliyor?

 

MAÇIN ADAMI: Davinson Sanchez

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.