Güneş tutulması

Sesli Dinle
A -
A +

Beşiktaş, Sivas’ta dondu kaldı. Ne sıkıcı bir oyundu! Şenol Güneş, siyah beyazlıların yüreğini ısıtacak hamleleri zamanında yapamadı ve Kartal için acı son kaçınılmaz oldu. Yazık!

 

Zımpara gibi zemin ve soğuk havada bu maçı oynamak işkenceydi aslında.

 

Ayakta durmakta zorlanan futbolcular sakatlanmamak için oldukça dikkatliydi yine de sakatlıklar oldu. Yazık!

 

Hâliyle korakor bir mücadeleden uzaktı Sivas-Beşiktaş maçı.

 

Öyle ki gole kadar Sivas’ın iki şutu dışında heyecan uyandıracak tek bir pozisyon yoktu.

 

Belki Aboubakar’ın pozisyonunu örnekleyebilirsiniz ama nerede o eski golcü?

 

Saiz’in golü harika  

 

“TFF, neden bu statta maç oynatır?” diye düşünürken Sivas’ın yeni transferi Saiz’in kaleci Mert’i çaresiz bırakan harika golü; hazırlanışı ve vuruşuyla jeneriklikti, maçı özetlemeye yetti.

 

Ancak Beşiktaş geriye düştüğü bölümde bile maçı çevirecek irade, karakter ve tepkiyi gösteremedi.

 

Orta sahada N’Koudou, Tayfur ve forveti etkisizdi. Beşiktaş, fizik gücü yüksek Sivas karşısında oyunu kanatlara açacak beceriyi gösteremedi, bu işi yapması gereken yeni transfer Amir Hadziahmetovic ise ilk maçında Gedson ve Salih’i arattı. Bir şutu dışında yoktu sanki sahada.

 

Üç forvet bol gol mü demek?

 

Şenol Güneş, bu ligin en karizmatik hocası. Nasıl olur da Kartal bu ağır sahada üç forvetli sistemle sahaya sürer, anlamış değilim.

 

Cenk, Aboubakar ve N’Koudou; üç forvetli oyun bol gol mü demek? Ne gezer!

 

Rıza Çalımbay’ı tebrik ediyorum. Kartal’ı önce durdurup sonra kontrataklarda vurmayı hedefledi. Şenol Hoca bunu göremedi, görse de çözüm üretemedi.

 

Soruyorum Kartal, Karagümrük beraberliği ve dünkü tutuk futboluyla taraftarlarına ümit verebilir mi, şampiyon olabilir mi? Sanmıyorum. 

 

Maçın adamı: Saiz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.